Gebruik nu deze apps tegen voedselverspilling.

Wist je dat in Nederland maar liefst 1/3 van al het voedsel wordt verspild? Dat is ongelooflijk veel goed voedsel dat verloren gaat, en het is een probleem waar we vrij makkelijk zelf iets aan kunnen doen.

Zo zijn er super handige apps die voedselverspilling voorkomen. Apps waar je kunt koken met de overbleven ingrediënten. Maar ook apps waar je kunt koken voor iemand anders die het op dit moment even niet kan. Laat je inspireren.

Hoe apps kunnen helpen om voedselverspilling tegen te gaan

Het probleem van voedselverspilling is enorm in Nederland. Volgens een recente studie wordt maar liefst 1/3 van al het voedsel in Nederland verspild. Dat is een ongelooflijke hoeveelheid goed voedsel dat verloren gaat, en het is een probleem dat Nederlandse app-ontwikkelaars proberen aan te pakken.

Er zijn nu een aantal apps beschikbaar die mensen helpen beter op hun uitgaven te letten en ervoor te zorgen dat ze niet te veel voedsel kopen dat uiteindelijk wordt verspild. Ze helpen mensen ook recepten te vinden voor gerechten met ingrediënten die anders zouden zijn weggegooid.

Deze apps kunnen ons op een hele makkelijke manier helpen om onze bedragen te leveren en om voedselverspilling tegen te gaan. Natuurlijk moet ook de overheid en het bedrijfsleven een steentje bijdragen maar we kunnen wel als zelf beginnen.

Enkele van deze apps zijn:

Too Good To Go, red eten van de vuilnisbelt.

De app Too Good To Go is een geweldige manier om je voedselverspilling te verminderen. Het helpt je maaltijden te vinden die op het punt staan te worden weggegooid bij lokale restaurants en cafés, zodat je ze met korting kunt kopen. Dit is een geweldige manier om geld te besparen en voedselverspilling tegen te gaan.

Foodello verkoopt levensmiddelen die anders verloren zouden gaan.

Foodello is opgericht in 2016. Hun missie is om voedselverspilling tegen te gaan. Zij verkopen levensmiddelen en huishoudelijke artikelen die anders verloren zouden gaan.

Dan kan het gaan om producten waarvan de houdbaarheidsdatum nadert, gewijzigde verpakkingen of artikelen die niet meer worden verkocht. Dit zijn producten die normaal weggegooid zouden worden. Zonder voor het milieu maar ook economisch is het natuurlijk veel beter om het gewoon op te eten.

Weggooien is onnodig als we ze kunnen bewaren en met korting aan de consument kunnen aanbieden. Dat is niet alleen beter voor het milieu, maar ook economisch verstandiger. Ze bezorgen in heel Nederland.

Koken met restjes via de app Slim koken.

Om voedselverspilling tegen te gaan heeft het voedingscentrum de app Slim koken ontwikkeld. Deze app geeft ook heerlijke recepten die je kunt maken met je restjes. Heb je producten over na het koken?

In de app kun je invoeren welke ingrediënten of voedingsmiddelen je over hebt. Daarna geeft de app tips om je restjes zo lang mogelijk te bewaren!

De app biedt niet alleen gemakkelijk toegang tot recepten en boodschappenlijstjes, maar je kunt er ook een maaltijd planning voor meerdere dagen mee maken. Handig!

Eet lokaal via de app Froenten

Met de app Froenten kun je per regio zien welke groenten en fruit momenteel in het seizoen zijn. Seizoensproducten zijn meestal overvloediger, dus als je je op deze producten richt, kun je helpen voedselverspilling tegen te gaan.

De app vertelt je niet alleen hoe je je producten kunt bewaren zodat ze langer meegaan, maar geeft ook recepten voor het gebruik van specifieke producten in het seizoen. Dus als je niet weet wat je moet doen met witlof in de winter of asperges in de lente, kun je met deze app aan de slag.

Geef je buurtgenoten een lekkere maaltijd.

Als je een passie hebt voor koken en graag in de keuken staat, dan is deze app perfect voor jou. De thuisgekookt app wil mensen samenbrengen zoals in de goede oude tijd. Zo verminder je niet alleen de voedselverspilling, maar profiteer je ook van de mensen om je heen – een win-winsituatie!

Als koken je passie is en je het niet erg vindt om extra porties te bereiden, dan is deze app perfect voor jou. Door je aan te melden als kok, kun je je gerechten delen met mensen die bij je in de buurt wonen. En als er mensen in je buurt zijn die nu niet kunnen koken – omdat ze het druk hebben of omdat ze het fysiek niet kunnen – dan krijgen die mensen de kans om een maaltijd af te halen bij iemand zoals jij in de buurt.