DIY natuurlijke shampoo (dun haar). Snel en goedkoop.

natuurlijke shampoo

Volgens de statistieken heeft 80% van de volwassen bevolking dun of fijn haar. Je hoeft geen genie te zijn om te beseffen dat dit cijfer alleen maar zal stijgen naarmate de tijd verstrijkt.

Aangezien dit zo vaak voorkomt is het niet verwonderlijk dat er nu honderden natuurlijke doe-het-zelf shampoo recepten op het internet rondzwerven.

Sommige van deze natuurlijke shampoos voor dun haar zijn zo populair omdat ze je haar grondig reinigen en de glans herstellen.

Anderen bieden een aantal unieke voordelen die je alleen kunt krijgen van het maken van je eigen shampoo van biologische ingrediënten.

Bijna iedereen heeft wel een bepaalde haarverzorgingsroutine, of je je haar nu één keer per dag wast en verzorgt of meer doet met dagelijkse hoofdhuidmassage, oliebehandelingen, hoofdwikkels, enzovoort.

Maar als je dun haar hebt of vaak te kampen hebt met vocht en vuil, dan moet je serieus overwegen om je haarverzorging op een andere manier te doen. De eenvoudige oplossing is om je eigen natuurlijke shampoo te maken zoals deze blog uitlegt Hoe maak je je eigen natuurlijke shampoo voor dun haar.

Als je dun of fijn haar hebt, dan bestaat je haarverzorgingsroutine waarschijnlijk uit het wassen en conditioneren van je haar op een bijna dagelijkse basis. Als je het beu bent om constant te kampen met droog en beschadigd haar, dan moet je overwegen om je routine te veranderen.

Eén manier om dit te doen is door natuurlijke DIY shampoos te gebruiken zoals deze. Het is gemakkelijk om je eigen shampoo te maken van biologische ingrediënten en het zal je haar zacht en schoon laten aanvoelen met een vleugje natuurlijke glans.

Wat is een shampoo? En wat doet het voor je haar?

Om te begrijpen hoe je je eigen natuurlijke shampoo maakt, moet je eerst begrijpen wat een shampoo is. Shampoo is een soort cosmetica dat helpt om je haar te reinigen en te laten glanzen.

Het kan ook helpen om textuur en volume aan dun haar toe te voegen door proteïne aan de strengen toe te voegen. Er zijn veel verschillende soorten shampoos die in verschillende winkels en online worden verkocht, maar ze hebben allemaal één ding gemeen: ze bevatten een soort detergent of oppervlakteactieve stof.

Detergenten reinigen de hoofdhuid, terwijl oppervlakteactieve stoffen de oppervlaktespanning van het water verhogen, zodat het zich beter aan het haar kan hechten. Hierdoor wordt het water glibberiger en helpt het bij het ontklitten, reinigen en conditioneren.

Je vraagt je misschien af hoe je je eigen shampoo kunt maken als die niet in de winkel verkrijgbaar is. In deze blog wordt uitgelegd hoe je zelf een natuurlijke shampoo voor dun haar kunt maken, het is eigenlijk heel eenvoudig!

Hoe maak je je eigen natuurlijke shampoo voor dun haar?

Zelf shampoo maken is eenvoudig en het kan u geld besparen. Hier zijn de stappen:

  1. Kook water in een pot of theeketel.
  2. Voeg een kopje biologische appelciderazijn, of andere azijn toe aan het kokende water en laat dit mengsel 10 minuten sudderen of tot het is gereduceerd tot de helft van zijn oorspronkelijke volume.
  3. Voeg vervolgens twee theelepels zuiveringszout toe en roer tot het volledig is opgelost.
  4. Voeg nu 4-8 eetlepels kokosolie (of olijfolie) toe en meng goed met behulp van een garde of houten lepel.
  5. Voeg ten slotte ten minste één eetlepel honing toe en meng opnieuw tot het mengsel grondig is gecombineerd terwijl het voldoende afkoelt zodat je het comfortabel met je handen kunt aanraken (ongeveer 18-20 graden}.
  6. Giet de afgekoelde shampoo in een schone fles met een luchtdicht deksel, en zorg ervoor dat er geen klonters in het mengsel zitten voordat je het in de fles giet. Je wilt wel dat alle ingrediënten goed verdeeld zijn zodat jouw haar goed gereinigd en verzorgd wordt.

Voordelen van het maken van een natuurlijke shampoo.

Je eigen natuurlijke shampoo maken is een geweldige manier om voor minder geld voor je haar te zorgen.

En dat het geld bespaart is fijn maar nog belangrijker; het is ook beter voor het milieu dan commerciële shampoo gebruiken.

De voordelen van het maken van je eigen shampoo variëren van de mogelijkheid om de ingrediënten aan te passen en precies de natuurlijke behandeling te krijgen die je nodig hebt, tot aan het zorgen voor jezelf met een doe-het-zelf project.

Veel mensen vinden tegenwoordig meer waarde in hun zelfgemaakte producten omdat ze precies kunnen krijgen wat ze willen.

Je eigen shampoo maken is eenvoudig als je een paar basisingrediënten bij de hand hebt. Je kunt je eigen natuurlijke shampoo maken door drie delen water met één deel vloeibare castiele zeep te mengen.

Je kunt ook essentiële oliën, kruiden en citrusvruchten aan het mengsel toevoegen, afhankelijk van uw behoeften. Deze recepten zijn allemaal heel gemakkelijk te volgen en maken gebruik van huishoudelijke ingrediënten die je al bij de hand hebt.

De eerste stap bij het maken van je eigen natuurlijke shampoo is het mengen van de twee ingrediënten samen in een pot of kom. Zodra ze zijn gecombineerd, breng het mengsel over in een andere container en voeg eventuele extra ingrediënten die je wilt, zoals kruiden of citrusvruchten.

Je kunt een fles of knijpfles speciaal ontworpen voor het mengen van zelfgemaakte shampoos kopen bij elke huishoudelijke voorraad winkel of online retailer. Het is belangrijk dat je de oliën mengt met de andere ingrediënten, zodat het niet gaat schiften en een vettig laagje achterlaat op je hoofd.

Wat is de beste manier om dun haar te reinigen?

De beste manier om dun haar te reinigen is door de hoofdhuid te scrubben. Je kunt bijvoorbeeld een natuurlijke shampoo maken met ingrediënten als kokosolie, olijfolie en essentiële oliën.

Deze ingrediënten helpen je haar langer vocht vast te houden. Conclusie. Hoe maak je je eigen natuurlijke shampoo voor dun haar.