Kies nu duurzame alternatieven voor een gewone kerstboom (en erin).

duurzame alternatieven voor een gewone kerstboom

Nu de feestdagen naderen, zijn veel gezinnen op zoek naar de perfecte kerstboom om het seizoen te vieren. Maar met zoveel beschikbare opties kan het moeilijk zijn om te weten welke boom het beste bij u en uw gezin past. Waarom overweegt u dit jaar geen duurzaam alternatief voor de traditionele kerstboom?

Duurzame kerstbomen voor een eco Kerst.

Kerstmis is een tijd om te vieren, en voor veel mensen betekent dat het versieren van hun huis met een mooie kerstboom. Maar waarom zou je dit jaar geen duurzaam alternatief voor de traditionele kerstboom overwegen? Er zijn veel duurzame opties beschikbaar, en elk heeft zijn eigen voor- en nadelen. Hier zijn enkele van de populairste duurzame alternatieven voor kerstbomen

Versier bestaande planten in huis of tuin met hippe kerstdecoratie.

Levende planten vormen een mooi en duurzaam alternatief voor traditionele kerstbomen. Ze kunnen worden gebruikt als blikvanger in elke kamer van het huis, en ze kunnen opnieuw worden geplant nadat de feestdagen voorbij zijn. Levende planten vereisen echter water en verzorging, zodat ze niet voor iedereen geschikt zijn

Dennenappels, bessen en takken als alternatief voor een Kerstboom.

Deze natuurlijke voorwerpen kunnen worden gebruikt om feestelijke vakantiedecoraties te maken zonder bomen te beschadigen. Ze zijn ook biologisch afbreekbaar, zodat je ze na de vakantie gemakkelijk kunt weggooien.

Het gebruik van natuurlijke voorwerpen vergt echter tijd en moeite om ze te verzamelen en goed voor te bereiden

Ook de kerstverlichting kan duurzamer, kies voor LED-verlichting.

LED-lampjes verbruiken aanzienlijk minder energie dan traditionele gloeilampjes, waardoor ze een duurzamere optie zijn voor de verlichting van uw kerstboom. Maar LED-verlichting is duurder dan traditionele verlichting.

Dus welke duurzame optie is het beste voor jouw gezin? Dat hangt af van uw behoeften en voorkeuren. Wil je een mooie kerstboom die het milieu niet schaadt, dan is een levende plant de beste keuze.

Als je geen tijd hebt om natuurlijke voorwerpen te verzamelen, dan is ledverlichting een goede optie. En als je iets wilt dat gemakkelijk op te zetten is en geen water of verzorging nodig heeft, dan zijn dennenappels, bessen en takken een goede keuze.

Duurzame geteelde bomen, of kunstbomen voor de echte kerstliefhebber.

Er zijn veel voordelen verbonden aan het gebruik van duurzame bomen in plaats van traditionele kerstbomen. Ten eerste zijn duurzame bomen beter voor het milieu. Ze vereisen geen pesticiden of kunstmest, en ze produceren geen CO2-uitstoot zoals traditionele bomen doen.

Ook een kunst kerstboom kan een duurzamere keuze voor je gezin. Ze gaan langer mee dan echte bomen, dus u hoeft ze niet zo vaak te vervangen. Bovendien hebben ze geen water of verzorging nodig, waardoor ze een handige optie zijn voor drukke gezinnen

Er zijn veel opties beschikbaar, zodat u de perfecte boom voor jouw gezin en jouw behoeften kunt vinden.

Geniet extra lang van een duurzame boom en zet de kerstboom in de tuin

Kerstbomen zijn voor veel mensen een belangrijk onderdeel van de feestdagen. Sommige mensen kiezen voor een levende boom en planten hem daarna, terwijl anderen kiezen voor een kunstboom. Welke optie je ook kiest, er zijn duurzame alternatieven die de impact op het milieu kunnen helpen verminderen.

Als je besluit een levende boom te kopen, kun je hem het beste in uw tuin zetten. Je kunt hem daarna planten en hij zal blijven groeien. Als je geen ruimte in je tuin hebt, kun je ook een gemeenschappelijke tuin in je buurt vinden waar je de boom kunt planten.

Hoe maak je een alternatieve kerstnoom?

Er zijn veel duurzame alternatieven voor traditionele kerstbomen. Je kunt planten in potten gebruiken, gedroogde planten of takken, of natuurlijke voorwerpen zoals dennenappels, bessen en takken.

Hier is een eenvoudige handleiding voor het maken van een kerstboom met gedroogde planten:

  1. Verzamel een paar kleine potplanten of takken met naalden.
  2. Kies een stevige basis voor je boom – een vaas, kruik of zelfs een omgekeerde kegel van piepschuim.
  3. Knip de planten of takken op de gewenste hoogte van je boom.
  4. Schik de takken in de basis en zet ze vast met spelden, draad of lijm.
  5. Zet er een ster of ander ornament op en klaar is kees!

De alternatieve kerstboom gaat veel langer mee dan een traditionele boom, en je kunt hem elk jaar opnieuw gebruiken.

Hoe maak je een kerstboom van takken?

Kerstbomen zijn een populaire decoratie voor de feestdagen, maar veel mensen weten niet hoe ze een kerstboom moeten maken van takken. Door een paar eenvoudige stappen te gebruiken, kun je een feestelijke boom in uw huis maken zonder een nieuwe van een partij te hoeven kopen.

De eerste stap is het verzamelen van wat takken. Je kunt deze vinden in jouw achtertuin of tijdens een natuurwandeling. Zorg ervoor dat je takken kiest die stevig zijn en veel naalden hebben.

Vervolgens knip je de takken in de gewenste vorm van een boom. Je kunt hiervoor een schaar of een mes gebruiken.

Zodra de takken zijn bijgesneden, moet je ze aan een basis bevestigen. Dat kan een kleine boomstandaard zijn of een lege vaas. Als je een vaas gebruikt, moet je ook de onderkant van de tak afsnijden zodat hij erin past.

Tot slot moet je de boom versieren! Voeg lichtjes, ornamenten en lint toe om hem er echt uit te laten zien. Kies hiervoor ook iets duurzaams. Iets wat duurzaam is gemaakt, zelfgemaakt of bijvoorbeeld al jaren in de familie is.

Voeg er nog duurzame verlichting aan toe en jouw poging voor een meer duurzamere kerst is geslaagd. Als we allemaal kleine stapjes maken naar een wat duurzamer leven is de impact groot. Voor het milieu van nu en de generaties na ons.