Met een duurzame hangstoel geniet je binnen en buiten.

duurzame hangstoel

Een hangstoel is een stoel die je ophangt en waar je echt in kunt loungen. De hangstoel hang je binnen aan het plafond of buiten aan een grote boom. Tegenwoordig zijn de hangstoelen ook te koop met een standaard. Ideaal voor kleine tuintjes of een balkon. Laat je inspireren om een duurzame variant te kopen voor jouw buitenkamer. 

Nu het lekkere weer eraan komt kunnen we weer heerlijk in onze tuinen gaan loungen. En een hangstoel is de plek om je eens lekker terug te trekken met een goed boek. En dat grote genieten doe je natuurlijk wel door het kopen van een hangende duurzame stoel. Met of zonder standaard. Kies er eentje de helemaal hij jou past.

Het gewicht wat een gemiddeld hangstoel wordt in categorieën verdeeld. Tot 50 kg (voor kinderen), 50 tot 100 keg (één persoon} en 150kg en meer (tweepersoons).

Duurzame hangstoel voor buiten

Hangstoelen zijn er in verschillende soorten en maten. Het is belangrijk om goed na te denken over waar je de hangstoel wil plaatsen. Heb je een grote tuin met bomen? Of heb je een klein balkon? De ruimte bepaalt in eerste instantie hoe groot de stoel kan worden. 

Ook goed om over na te denken is wat je met de stoel gaat doen bij slecht weer of in de winter. Wil je ‘m makkelijk kunnen opbergen? Of kies je liever een hangstoel die het hele jaar buiten kan blijven? En dan natuurlijk de stijl. 

hippe en duurzame loungestoel voor binnen.

Hoe kies je een duurzame hangstoel?

 • Wat is de afmeting die de stoel mag hebben?
 • Wil je er alleen in zitten of wil je liever een tweepersoons hangstoel?
 • Wil je de stoel ophangen of wil je liever een exemplaar met standaard?
 • Van welke duurzame materialen si de stoel gemaakt?
 • Wordt de stoel onder eerlijke arbeidsomstandigheden geproduceerd?
 • Zijn de kussens weerbestendig (of moet je ze elke avond binnen opbergen)?
 • Bevat de stoel kussen die uitneembaar (en wasbaar) zijn?
 • En natuurlijk, het design. Hoe hip wil je ‘m hebben?

Hang de hangstoel altijd ongeveer 40 centimer boven de grond. Hou er ook rekening mee dat er ongeveer 10% speling ontstaat. Het zou vervelend zijn als je op de grond zit. 

Wel of geen standaard met hangstoel?

Het voordeel van een hangstoel zonder standaard is dat deze minder ruimte in beslag neem. Ook kun je er mee in schommelen. Je zit namelijk niet aan een frame vast. Het nadeel is dat je gebonden bent aan de plak. Je draait dus niet even makkelijk met de zon mee (of juist te schaduw). Ook is het ruimtelijk effect van een hangende stoel zonder standaard groter. 

Het voordeel van een hangstoel met standaard is dat je erg flexibel bent. Je kunt de stoel voorbeeld makkelijk van buiten naar binnen verplaatsen. Zo heb je altijd een luxe extra zitplaats bij de hand. Ook als je een tuin hebt zonder grote bomen of goede bevestiging mogelijkheden biedt een stoel met standaard de oplossing. 

De meeste hangstoelen kun je het hele jaar lekker buiten laten hangen. Let er bij de kussens ook goed op van welk materiaal dit is gemaakt. Ook de kussens (en vulling) moeten goed tegen het Nederlands weer bestand zijn

Duurzame hangstoelen voor twee personen

Duurzame hangstoelen voor twee personen bestaan. Heerlijk om met de familie in te loungen. Maar ook als je er alleen in ligt is het een genot. Genoeg ruimte om eens lekker te cocoonen. Het grote voordeel van een XL hangstoel is ook dat zij veel meer gewicht kunnen hebben. Dus voor de iets zwaarderen onder ons, of mensen bij wie huisdieren er ook graag bij loungen, is dit de ideale oplossing. 

De hangstoel is eigenlijk de schommelstoel in een nieuw jasje.

De hangstoel kan ook goed binnen in de woonkamer

De gemiddelde hangstoel is net heel goedkoop. Daarom is het leuk om de stoel in de wintermaanden gewoon in de woonkamer te zetten of te hangen. De hangstoelen zijn van z’n hip design dat ze ook prima in het interieur passen. En ook in de winter is het natuurlijk heerlijk om binnen in een warm huis lekker te loungen. 

Maar wil je ‘m alleen voor binnen? Dat kan natuurlijk ook. Er zijn ook hangstoelen van meer kwetsbaar materiaal. Let er wel op dat de stoel veel ruimte nodig heeft. Maar aan de andere kant geeft een hangende stoel optisch veel meer ruimte. Dus als je een keer iets unieks wilt dan kan de hangstoel het antwoord zijn. 

De hangstoel past in iedere ruimte en heeft ongeveer anderhalve meter nodig in de breedte. Zo weet je zeker dat je heerlijk schommelen. 

Voordelen van de hangstoel.

 • De stoel zit heerlijk comfortabel, je kunt er echt in ontspannen.
 • Een schommelende beweging heeft een positieve invloed op concentratie en creativiteit. 
 • De perfecte combinatie tussen hangmat en een stoel. Het relaxte van de hangmat maar neemt een stuk minder ruimte in dan een hangmat. 
 • De hangstoelen geven een ruimtelijk gevoel.
 • Flexible zitplekken voor binnen en buiten. 

Duurzame hangstoel kopen? Wij geven je een paar ideeën…

1. Hippe bohemian hangstoel voor binnen

Bohemian hangstoel voor binnen

Deze hangstoel heeft echt een bohemian style. De stoel is met die hand geweven en zorgt voor een persoonlijke touch in je interieur. Hij is gemaakt voor alle leeftijden en kan zowel buiten als binnen gebruikt worden.

De hangstoel is op een duurzame wijze gemaakt. Het polyester in de koorden is gemaakt van gerecyclede pet-flessen. Dit hergebruik is extra waardevol omdat dit in het land van productie, India, een enorm probleem is. 

De stoelen worden fairtrade geproduceerd. Hierdoor krijgen de makers een eerlijk loon en goede werkomstandigheden. En naast de duurzame productie draagt Tropilex draagt via ‘1% for the planet’ bij aan een mooiere toekomst van onze planeet

2. Duurzame hangstoel voor buiten met standaard.

Hangstoel voor buiten van duurzaam hout

Met deze luxe hangstoel kan het zomerse genieten beginnen. Dankzij het design is dit de nieuwe eyecatcher in jouw tuin. Uiteraard kan hij ook prima in de woonkamer staan. De suède zitting heeft wel wat bescherming nodig. 

De standaard is is gemaakt van 100% duurzaam larikshout. Het hout komt uit duurzaam beheerde bossen. Deze houtsoort is van nature bestand tegen alle weersomstandigheden en kan daarom ook goed het hele jaar door buiten staan. De standaard is bewerkt met een watergedragen beits. Dus zonder chemicaliën.

3. Hippe hangstoel van bio-katoen

Hangstoel van biologisch katoen.

Dit is een hangstoel met geknoopte franjes van biologisch katoen. De hangmatten van Ecomnundy worden op een duurzame en traditionele manier geweven. Door de weeftechniek heeft het katoen een hoog comfort en blijft de vorm van de stoel goed behouden. De hangstoel kan zelfs gewassen worden op 40 graden. 


 1. Wat is een hangstoel?

  Een hangstoel is een stoel die je ophangt en waar je echt in kunt loungen. Laat je inspireren om een duurzame variant te kopen voor jouw buitenkamer. 

 2. Waar hang je de hangstoel op?

  De hangstoel hang je binnen aan het plafond of buiten aan een grote boom.

 3. Hoe hoog hang je de hangstoel op?

  Hang de hangstoel altijd ongeveer 40 centimer boven de grond. Hou er ook rekening mee dat er ongeveer 10% speling ontstaat. Het zou vervelend zijn als je op de grond zit. 

 4. Wat is het voordeel van een hangstoel zonder standaard?

  Een hangstoel zonder standaard neem minder ruimte in beslag. Ook kun je er mee in schommelen. Je zit namelijk niet aan een frame vast. Ook is het ruimtelijk effect van een hangende stoel zonder standaard groter.

 5. Wat is het nadeel van een hangstoel zonder standaard?

  Je bent gebonden aan één vaste plek. Je draait dus niet even makkelijk met de zon mee (of juist te schaduw). Ook is het ruimtelijk effect van een hangende stoel zonder standaard groter.

 6. Hoeveel gewicht kan er in een hangstoel?

  Het gewicht wat een gemiddeld hangstoel wordt in categorieën verdeeld. Tot 50 kg (voor kinderen), 50 tot 100 keg (één persoon} en 150kg en meer (tweepersoons).

 7. Wat is het voordeel van een hangstoel met standaard?

  Met een standaard ben je erg flexibel.. Je kunt de stoel voorbeeld makkelijk van buiten naar binnen verplaatsen. Zo heb je altijd een luxe extra zitplaats bij de hand. Ook als je een tuin hebt zonder grote bomen of goede bevestiging mogelijkheden biedt een stoel met standaard de oplossing.