Duurzame rugzakken voor peuters. Kies een hip exemplaar!

peuter

Duurzaam geproduceerde rugzakken voor peuters bestaan. Er zijn namelijk hippe en duurzame peuter rugzakken gemaakt van gerecycled plastic. De inhoud is vaak niet meer dan 6 liter. Hierin passen een broodtrommel, een drinkfles en een setje extra kleding of een knuffel. 

Nog nooit stond jouw peuter zo snel in de startblokken om te vertrekken. Want peuter rugzakken heb je in te leuke prints. En nog duurzaam ook. Kies eens voor een rugzak van gerecyclede PET-flessen voor jouw dreumes.

Hoe zwaar mag een rugzak zijn voor kinderen?

Om de ruggetjes van onze kinderen niet onnodig en te niet te zwaar te belasten is de stelregel dat een peuter maximaal 1/5 van zijn of haar gewicht mag dragen.

Stel dat jouw peuter 10 kilo weegt dan houdt dat in dat de rugtas maximaal 2 kilo mag wegen. Grofweg houdt dat in dat het een rugzak is van maximaal zes liter. 

Hoe groot mag een rugzak voor kinderen zijn?

Grotere kinderen kunnen dus ook iets grotere tassen dragen.

Voor kleuters is het raadzaam om een rugtas te kiezen die niet hoger is dan 30-35 cm.

Om je een idee te geven. In en rugzak van zes liter passen een drinkfles, een broodtrommel en een knuffel. Of ook dat extra setje kleding wat soms oh zo handig kan zijn.

Een ideaal formaat dus voor een dagje weg of een logeerpartijtje voor naar opa en oma. Maar ook naar het kinderdagverblijf is het natuurlijk ideaal.

En helemaal als je gaat voor een duurzaam exemplaar gemaakt van gerecyclede petflessen. 

Duurzame rugzakken voor peuters

Welke rugzakken voor peuters zijn hip?

Een hippe peuter rugzak is er eentje die duurzaam is. Zoals rugzakken gemaakt van gerecycled plastic en duurzaam katoen. Afval omzetten tot nieuwe producten is hip en duurzaam.

Fresk maakt van deze hippe tassen voor peuters. Fresk is Scandinavisch voor fris. Fresk staat voor een fris briesje, een nieuw begin. 

Fresk combineert Hollands design met een vleugje Scandinavië.

De printjes op de tassen en ook de vormen doen een beetje retro aan. De prints op de tassen zijn vaak voorzien van beesten. 

De handgrepen van de tassen zijn gemaakt van biologisch katoen. Het heeft dan ook het GOTS certificaat. 

Wat is het GOTS keurmerk?

GOTS staat voor Global Organic Textile Standaard. En dit is een keurmerk dat eisen stelt aan alle fasen in de textielketen. Van het verbouwen van katoen tot aan de fabrieken en naaiateliers. Met als doel een zo laag mogelijke impact op mens en milieu. Dus geen gebruik van pesticiden. 

Ook hebben de fabrieken de verplichting om een duurzaam afvalwater systeem te gebruiken en zuinig met energie om te gaan. Ook zijn de arbeidsomstandigheden gewaarborgd van alle mensen in de keten. Iedereen heeft echt op veilige en gezonde werkomstandigheden. 

Rugzak van gerecyclede PET-flessen

Waar moet je op letten bij het kopen van en peuterrugzak?

  • Kun je de tas goed afsluiten? Kinderen zijn nogal beweeglijk dus het is handig als alle vakken goed afsluitbaar zijn. 
  • Dat de schouderriemen verstelbaar zijn. Kinderen groeien nogal snel waardoor je het verstellen van de banden echt geen overbodige luxe is. 
  • De hoeveelheid opbergvakken
  • Een naamlabel, zo vind je altijd de tas weer terug mocht hij ergens onverhoopt blijven staan.
  • Heeft de tas ook een extra handvat naast de schouderbanden? 
  • Het formaat van de rugzak.
  • Zijn de rugzakken in leuke prints te verkrijgen. 
  • Het materiaal. Duurzaam is natuurlijk een grote pre. 

waar koop je leuke en duurzame peuter rugzak

Via Hippe Meisjes koop je hippe en duurzame peuter rugzakken. Hip, speels en altijd met net iets duurzamer dan normaal. Zo ook de rugtassen voor peuters van gerecyclede PET-flessen.