rCUP: een duurzaam alternatief voor wegwerpbekers.

een duurzaam alternatief voor wegwerpbekers

Wist je dat de gemiddelde persoon ongeveer 1000 wegwerpbekers per jaar alleen al op kantoor gebruikt? En dat de meeste van deze bekers op de vuilnisbelt belanden? Nou, er is nu een duurzaam alternatief voor wegwerpbekers – rCUP.

rCUP is gemaakt van gerecyclede koffiebekers en kan minimaal 10 jaar worden gebruikt. Bovendien is het 100% recyclebaar! Dus waarom zou u niet overstappen op rCUP en helpen het afval te verminderen?

Waarom zijn wegwerpbekers een enorm probleem?

Wegwerpbekers zijn om een aantal redenen een groot probleem voor het milieu en de mensen:

 • Wegwerpbekers zijn in de meeste gevallen niet recyclebaar. Dit betekent dat ze op stortplaatsen terechtkomen, waar ze kostbare ruimte innemen en schadelijke chemicaliën in de bodem en het grondwater kunnen lekken.
 • Wegwerpbekers zijn vaak gemaakt van niet-recycleerbare materialen zoals plastic of schuim, wat betekent dat ze niet kunnen worden gerecycled en op stortplaatsen terechtkomen.
 • De productie van wegwerpbekers verbruikt waardevolle hulpbronnen zoals olie en water.
 • Wegwerpbekers kunnen schadelijke chemicaliën bevatten die in het milieu kunnen lekken als ze verkeerd worden weggegooid.

Dus als u de volgende keer naar een wegwerpbeker grijpt, denk dan eens aan de rCUP! Het is een duurzaam alternatief dat helpt afval te verminderen en ons milieu te beschermen.

10 goede redenen om vandaag nog over te stappen op een duurzame koffiebeker van rCUP

Rcup is te koop bij Bol.com

1. Minder afval zorgt voor een betere wereld

Door het kopen van een duurzame beker, zoals de rCUP, voorkom je dat enorme bergen plastic afval over de aarde zwerven.

Alleen al op kantoor drinken we jaarlijks zo’n 1.000 bekers per persoon. Dus door over te schakelen naar een duurzaam alternatief help je snel die plastic afvalstroom te verminderen.

En wat zo leuk is van deze beker? Hij is gemaakt van oude gebruikte koffiebekers. De beker is zo gemaakt dat bij minimaal 10 jaar lang mee kan gaan. En na die tijd is hij 100% recyclebaar. En dus ook weer opnieuw te gebruiken.

2. Uitgeroepen tot Best Buy! in de categorie herbruikbare koffiebekers.

De rCUP is uitgeroepen tot ‘Best Buy’ in de categorie reusable coffee cups door de grootste onafhankelijke consumentenorganisatie in het Verenigd Koninkrijk met meer dan 1,3 miljoen leden en supporters.

Uit het rapport:

“rCUP is onze beste keuze als u een betaalbare en betrouwbare herbruikbare beker wilt.”

“rCUP houdt de hitte opmerkelijk goed vast en scoorde toppunten in onze verspilling test dankzij een briljant effectief push-to-lock-mechanisme. “

3. Een beker die je na langdurig gebruik (10 jaar) ook echt weer kan recyclen

Er is een groot verschil tussen de term recyclebaar en het daadwerkelijk kunnen recyclen van de beker. Veel andere herbruikbare bekers beweren dat ze recyclebaar zijn, maar zijn vaak gemaakt van materialen die niet in de huishoudelijke recyclinginzameling kunnen. De meeste recyclingbedrijven kunnen bijvoorbeeld geen siliconen verwerken (die in veel herbruikbare bekers worden gebruikt), ook al kan het technisch gezien worden gerecycled.

4. De beker is met één hand te openen, ideaal voor onderweg.

De rCUP is ontworpen met drukke mensen in gedachten. Snel en gemakkelijk met één hand te openen en te sluiten maakt het perfect voor mensen die onderweg koffie of thee drinken, of iedereen die de telefoon moet gebruiken terwijl ze van hun favoriete drankje genieten!

5. Omdat de beker 100% lekvrij is is het de ultieme beker voor op reis en onderweg.

rCUP is ontworpen met uw gemak in gedachten – het is volledig lekvrij zodat jij je geen zorgen hoeft te maken dat uw koffie of thee morst terwijl je onderweg bent. Je kunt rCUP ook met een gerust hart in uw tas stoppen zonder dat je zich zorgen hoeft te maken over lekken. Bovendien ligt er geen afval meer op de bodem van uw beker en hoeft u zich nooit meer zorgen te maken over bijna-ongelukken met belangrijke elektronica!

6. De 360° drinkervaring maakt onderweg drinken eenvoudig.

Met een 360-graden drinkervaring zorgt de rCUP ervoor dat je nooit hoeft te zoeken naar het perfecte drinkgat of hoeft te controleren aan welke kant je wilt drinken. Of je nu rondloopt, rijdt of praat, deze beker is uiterst handig. Ook perfect voor mensen met een handicap.

7. De ideale beker voor koffie liefhebbers want de koffiearoma blijft bewaard.

Het ontwerp van rCUP laat je genieten van de volledige geur en smaak van koffie, zonder lekkage. Tot 90% van de versgemalen koffie-ervaring komt van het aroma, dus het is essentieel voor een goed kopje. Of je nu onderweg bent of op het werk, rCUP brengt dat aangename thuis gebrouwen gevoel overal.

8. Jouw koffie blijft minstens een uur lang warm.

De rCUP-mok is volledig geïsoleerd, waardoor hij anders is dan veel andere herbruikbare koffiemokken op de markt. Hij houdt niet alleen thee en koffie warm, maar ook elke andere warme drank.

De buitenkant blijft altijd koel, zodat je je geen zorgen hoeft te maken dat je je handen brandt. De drank blijft tot 1 uur (koffie) of 1 uur en 20 minuten (thee) op de gewenste temperatuur.

Koop jouw herbruikbare rCUP bij Bol.com

9. Vrij van schadelijke stoffen zoals BPA en de beker is vaatwasserbestendig

De rCUP hot cup is gemaakt zonder schadelijke stoffen zoals BPA, melamine en formaldehyde. Bovendien kun je hem afwassen in de vaatwasser door de herbruikbare beker in de bovenste lade te zetten!

10. Steun rCUP voor ontwikkeling 100% gerecyclede plastic voor voedsel.

rCUP heeft een manier ontwikkeld om voedselveilig gerecycled plastic te maken. Binnen twee jaar hopen ze de 1e 100% gerecyclede koffiebeker te introduceren – en jouw aankoop van een rCUP helpt ons dit doel te bereiken! Dus waarom koopt u vandaag geen duurzame beker?

De kenmerken van de hippe recyclebare beker van rCUP op een rijtje.

 • koffiebeker to go, openen met 1 hand
 • Gemaakt van gerecyclede koffiebekers
 • Duurzame beker, 100% recyclebaar
 • Volledig geïsoleerd
 • 360° drinkervaring
 • Herbruikbare beker van 227 ml (ook in 340 ml verkrijgbaar)
 • Vaatwasserbestendig, bovenste lade
 • Hippe stijlvolle beker met gerecyclede look
 • Ideale beker voor onderweg naar werk, school of uitje
 • 100% lekvrij
 • Geheel vrij van schadelijke stoffen zoals BPA, melamine en formaldehyde
 • Uitgeroepen tot ‘Best Buy’ door de grootste consumentenorganisatie van het Verenigd Koninkrijk