Eetbare bekers voor een koffie to go.

Nu de wereld steeds milieubewuster wordt, zoeken mensen naar manieren om hun afval te verminderen. Eén manier om dit te doen is door eetbare bekers te gebruiken. Deze bekers zijn gemaakt van materialen die gegeten kunnen worden, zoals wafelkoekjes. Ze zijn ook stevig genoeg voor hete koffie of thee zonder te smelten of te breken.

Waarom eetbare beker een duurzaam alternatief zijn.

De oorsprong van eetbare bekers gaat terug tot het begin van de jaren negentig. Aan de Japanse kunstenaar Takahiro Matsuo wordt toegeschreven dat hij de eerste eetbare beker maakte van rijstpapier. Sindsdien zijn vele andere materialen gebruikt voor eetbare bekers, waaronder wafelkoekjes en zeewier.

Een van de voordelen van eetbare bekers is dat ze kunnen helpen afval te verminderen. Volgens het Wereld Natuur Fonds wordt er elk jaar maar liefst 11 miljoen ton plastic afval gecreëerd, alleen al door wegwerpbekers. Deze hoeveelheid afval kan schadelijk zijn voor het milieu, omdat het lang duurt om te ontbinden.

Eetbare bekers hebben ook het potentieel om de hoeveelheid plastic die elk jaar wordt geproduceerd te verminderen. Plastic is een niet biologisch afbreekbaar materiaal dat honderden jaren nodig heeft om te ontbinden.

Door eetbare bekers te gebruiken, kunnen we onze afhankelijkheid van plastic wegwerpbekers verminderen, wat de negatieve milieueffecten van de plasticproductie kan helpen verminderen

Eetbare koffie to go bekers zijn een hip alternatief voor plastic varianten

Eetbare bekers zijn om een paar redenen een duurzamere optie dan traditionele wegwerpbekers. Ten eerste zijn ze gemaakt van materialen die gegeten kunnen worden, zoals wafelkoekjes of chocolade. Dit betekent dat ze lekker opgegeten kunnen worden in tegenstelling tot bijvoorbeeld gerecycled.

Ten tweede kunnen eetbare bekers helpen de hoeveelheid afval die we elk jaar produceren te verminderen. Deze hoeveelheid afval kan schadelijk zijn voor het milieu omdat het lang duurt om te ontbinden.

Door eetbare bekers te gebruiken, kunnen we onze afhankelijkheid van plastic wegwerpbekers verminderen, wat de negatieve milieueffecten van de plasticproductie kan helpen verminderen.

De verschillende soorten eetbare bekers (en servies).

Er zijn verschillende eetbare bekers op de markt. Enkele van de populairste soorten zijn bekers van wafelkoekjes en zeewier.

Bekers van wafelkoekjes zijn een populaire optie omdat ze stevig genoeg zijn om hete koffie of thee vast te houden zonder te smelten of te breken. Ze zijn ook gemakkelijk te eten, omdat je er gewoon in kunt bijten zoals in een gewoon koekje. Een ander initiatief is zeewier.

En ook op het gebied van eetbaar servies zijn er nog mer spannende ontwikkelingen. Zo zijn er tempeh bordjes, bestek van gierst, rijst en tarwe. En ook voor het plastic rietje zijn er spannende ontwikkelingen, het rietje van riet.

Een duurzaam kopje koffie tijdens een vlucht.

In Nieuw Zeeland heeft de nationale luchtvaartmaatschappij Air New Zealand geexperimenteerd met eetbare kopjes. Om zich te onderscheiden van concurenten, en duurzamer te zijn, schenken ze de dranken in hittebestendige koppen.

En omdat ze elk jaar 8 miljoen koppen koffie schenken kunnen ze wel een enorm verschil maken in de enorme berg afval.

Het Nieuw-Zeelandse familiebedrijf Twiice maakt met trots veganistische bekers die heerlijk smaken en geen afval produceren. Veel klanten van Air New Zealand zeggen dat deze goed ontworpen bekers superieur zijn aan alternatieven.

Eetbare bekers van zeewier voor toetjes

Er worden ook eetbare bekers gemaakt speciaal voor toetjes, zomerdranken en sorbets. Het bedrijf Loliware maakt ze van zeewier en natuurlijke zoetstoffen.

De eetbare bekers zwaren glutenvrij, gelatinevrij en non-GMO. En wat ook niet onbelangrijk is ze zijn een plaatje om te zien.

Naast bekers van zeewier maken ze ook rietjes van zeewier. Een super alternatief voor het plastic rietje.

Door deze duurzame alternatieven te gebruiken kunnen we allemaal bijdragen aan de enorme plastic soup. En het is nog lekker ook!