Flossen met natuurlijke materialen. Ga voor een mooi gebit.

flossen met natuurlijke materialen

Flossen lijkt misschien een overbodige taak, maar het is eigenlijk een van de belangrijkste gewoonten die u kunt hebben om uw gebit gezond te houden. Flossen met natuurlijke materialen is een must.

In feite flost slechts 25% van de volwassenen dagelijks, wat betekent dat er veel mogelijkheden zijn om uw mondhygiëne te verbeteren als u dat nog niet doet.

Gelukkig hoeft flossen geen karwei te zijn en zijn er veel natuurlijke materialen die uiterst effectief zijn om uw gebit schoon te houden.

Met dat in gedachten hebben we het internet afgestruind en zes manieren gevonden waarop je meer kunt flossen zonder dat je het door hebt.

Van het gebruik van alledaagse voorwerpen zoals zakdoekjes en tandenstokers tot het toevoegen van eenvoudige onderhoudstaken zoals poetsen na de maaltijd en water drinken, de mogelijkheden zijn eindeloos!

Gebruik voedsel om te flossen.

Probeer deze eenvoudige truc de volgende keer dat je aan het koken bent om je tanden schoon te houden.

Leg na het eten een stuk appel op de rug van uw hand en flos tussen uw tanden. Appels zijn niet alleen effectief bij het schoonmaken, ze bevatten ook een natuurlijke vorm van fluoride en kunnen gaatjes helpen voorkomen.

Hou een tandenstoker in je zak.

Als je vergeet te flossen op dagen datje niet thuis bent, dan is een eenvoudige oplossing het bewaren van een tandenstoker in uw zak. En dan natuurlijk wel een duurzame tandenstoker(shop online).

Maar onderweg kom je ook wel dingen tegen die dienst kunnen doen als tandenstokers of tongspatels. Zo kunnen rietjes of sate prikkers prima dienst doen als tandenstokers.

En als je bijvoorbeeld een gevoelig gebit hebt kun je een tongspatel gebruiken in plaats van uw vinger in uw mond te steken om voedselresten die tussen uw tanden vastzitten te verwijderen zonder het risico te lopen uw glazuur te beschadigen.

Flos je tanden met tissues als er geen flosdraad voor handen is.

Tissues zijn ideaal om te flossen omdat ze goed werken op de kleine ruimtes tussen uw tanden. Bovendien kun je veel verschillende soorten tissues gebruiken om het makkelijker te maken.

In plaats van dure flosdraad te kopen, kun je deze natuurlijke materialen gebruiken om je eigen doe-het-zelf flosbenodigdheden te maken. Je kunt zelfs tissues onder de douche gebruiken voordat je je tanden poetst met tandpasta.

Het is belangrijk dat je een zacht doekje gebruikt om te voorkomen dat je tandglazuur eraf wordt geschraapt.

Drink water terwijl je poetst.

Het lijkt misschien een simpele suggestie, maar water drinken tijdens het poetsen kan je helpen om meer smurrie uit je mond te verwijderen. Hoe meer je drinkt voor het poetsen, hoe beter!

Koop een tongschraper.

De meeste mensen flossen hun tong niet, daarom zijn tongschrapers nodig om etensresten en bacteriën te helpen verwijderen.

Een tongschraper is verkrijgbaar bij uw plaatselijke apotheek of supermarkt en is een eenvoudige manier om uw mondhygiëne te verbeteren (of koop een natuurlijke tongschraper online).

Hiermee schraapt u voedselresten achterin uw keel weg die u bij het traditionele flossen over het hoofd hebt gezien. Met deze extra stap kunt je het risico op tandvleesproblemen of andere mondproblemen verkleinen.

Zorg goed voor je tong.

De tong staat in voortdurend contact met de tanden, dus het is belangrijk om ervoor te zorgen dat uw tong gezond is. Als er veel tandsteen op uw tanden zit, kunt je een suikerklontje gebruiken om de tandplak weg te poetsen.

Ook is het goed om je na iedere maaltijd te poetsen met een tandenborstel met zachte haren en te flossen. Door goed te poetsen voorkom je dat voedselresten achterblijven die kunnen zorgen voor een slechte adem, tandvleesproblemen en gaatjes.

Flossen met natuurlijke materialen is een must voor gezonde tanden.

Flossen is zeker niet het leukste tijdverdrijf wat er is. Maar als je het niet doet zullen bacteriën zich ophopen met alle gevolgen van dien. Dus je tanden schoonhouden is echt een must om een goed gebit ge houden.

Consequent flossen (met natuurlijk flosdraad die je online koopt) en je tong schrapen zijn hierbij goede rituelen. Het is even wennen maar als snel zal het tot je routine gaan horen en wil je niet meer anders.

En ben je enthousiast, lees dan ook de voordelen van een bamboe tandenborstel en tandpasta zonder plastic. In kleine stappen naar een plasticvrije badkamer.