Geen wegwerptasjes! Kies voor een herbruikbare tas.

geen wegwerptasjes

Wist je dat er in de V.S. jaarlijks een miljard plastic tassen worden gebruikt? Velen van ons zijn eraan gewend geraakt dat plastic tassen gemakkelijk verkrijgbaar zijn. Geen wegwerptasjes meer kopen maakt een enorm verschil. En is ook niet moeilijk.

Alleen zijner zijn echter vele redenen waarom het belangrijk is om duurzame alternatieven te kiezen wanneer je gaat winkelen of een dagje uit gaat.

Vanuit sociaal en milieuoogpunt is het kiezen voor herbruikbare tassen een van de meest effectieve manieren om de hoeveelheid plastic tassen te verminderen.

Wanneer je niet voor plastic wegwerptasjes verklein je ook jouw koolstofvoetafdruk. Door Dit komt omdat er geen nieuw plastic geproduceerd hoeft te worden voor eenmalig gebruik. Ik plaat daarvan kies je een tas die je kunt hergebruiken.

Ook help je met een meer duurzaam alternatief mee aan het groen houden van de aarde. Of tenminste aan het voorkomen dat er nog meer plastic in onze oceanen drijft. Of de enorme vervuiling op stortplaatsen.

Wat zijn de voordelen van het kiezen voor een herbruikbare tas?

Er zitten vele belangrijke voordelen aan het kiezen van een duurzaam alternatief voor plastic wegwerptasjes.

Een van de belangrijkste voordelen is dat een groot aantal wegwerptasjes niet op de vuilnisbelt en in onze oceanen terechtkomt. Dit helpt de natuurlijke hulpbronnen van onze planeet te beschermen en onze omgeving schoon te houden.

Een ander voordeel is dat herbruikbare tassen jaren meegaan, zodat u niet vaak nieuwe tassen hoeft te kopen, wat je op de lange termijn geld bespaart.

Ze kosten ook minder dan hun wegwerp tegenhangers, wat betekent dat uw budget niet zo wordt uitgerekt bij het winkelen onderweg of in de supermarkt. En omdat ze gemaakt zijn van duurzame materialen zoals canvas en leer, kunt u ze nog langer gebruiken zonder dat ze versleten raken.

Kies voor herbruikbare boodschappentassen. Geen wegwerptasjes.

Herbruikbare boodschappentassen zijn de meest effectieve manier om je ecologische voetafdruk te verkleinen, afval te verminderen en groen te blijven.

Het is belangrijk dat we herbruikbare boodschappentassen kiezen voor ons gebruik, om onze planeet groen te houden.

Gebruik canvas tassen voor boodschappen of winkel uitjes.

Als je boodschappen moet doen zijn de opvouwbare boodschappentassen een geweldig en vooral duurzaam alternatief.

Duurzame materialen die hiervoor vaak gebruikt worden is biologisch kantoen. Maar tegenwoordig zie je ook hele hippe exemplaren gemaakt van gerecycled plastic.

Het plastic wat eerst onze aarde vervuilde wordt nu weer gebruikt voor trendy tassen waar jij jouw boodschappen in kunt doen. Als is er ook wel wat voor te zeggen om plastic helemaal in de ban te doen.

Maar alleen al het meenemen van een herbruikbare tas kan al het verschil maken. Gewoon geen wegwerptassen gebruiken is een goede gewoonte die de aarde goed doet.

Kies lederen tassen van goede kwaliteit voor mannen en vrouwen.

Lange tijd hebben we tassen gebruikt van laagwaardig materiaal, zoals plastic en stof. De duurzaamheid van deze tassen van lage kwaliteit is twijfelachtig, omdat ze gemakkelijk kunnen breken.

Dit soort tassen is niet duurzaam en gaat niet lang mee. De modetrends van vandaag zijn in het voordeel van lederen tassen van hoge kwaliteit die duurzaam genoeg zijn om lang mee te gaan.

Leer is ook een van de meest duurzame materialen omdat het proces dat wordt gebruikt om het te maken geen bomen of andere natuurlijke hulpbronnen vernietigt. Als je een kwaliteitstas koopt, bespaart u op de lange termijn geld omdat je de tas niet zo vaak hoeft te vervangen.

Dit verkleint je ecologische voetafdruk (omdat er minder vervuiling is) en geeft je een beter gevoel over jezelf omdat je weet dat je je steentje bijdraagt aan onze planeet!

Wil je het nog duurzamer? Kies dan voor eco-leer, vegan leer, of leer wat op een milieuvriendelijke manier gelooid is. Jouw keuze kan echt het verschil maken.

Wat kunt je doen om het milieu te helpen tijdens het winkelen?

Wil je nog een extra stapje zetten? Kies er dan voor om te shoppen zonder zo min mogelijk verpakkingsmaterialen. Er zijn steeds meer winkels waar je in bulk kunt kopen zonder al het verpakkingsmateriaal er omheen.

Dit is een stapje verder. Maar al neem je je alleen maar voor geen wegwerptassen meer te gebruiken. Dat is al een stap in de goede richting.

Dingen die je moet weten voor je een duurzame tas kiest.

Je hebt de macht om een tas te kiezen die niet alleen duurzaam is, maar ook een betere optie voor je portemonnee, het milieu en je gezondheid. Maar welke tassen zijn het beste voor jou? Hier zijn een paar overwegingen voordat je een tas kiest:

  1. Bedenk hoe vaak u je een tas nodig hebt. Als u het grootste deel van uw tijd buiten doorbrengt of op markten of in winkels winkelt waar tassen gemakkelijker verkrijgbaar zijn, dan zijn herbruikbare tassen misschien perfect voor je. Maar als je de meeste tijd thuis doorbrengt met Netflix kijken of relaxen bij het zwembad, dan is een duurzame boodschappentas zoals canvas misschien meer geschikt.
  2. Kies tassen met handvatten. Of het nu een rugzak of een handtas is, handvatten aan je tas kunnen het makkelijker maken om hem te dragen en te gebruiken als alternatief voor het inpakken van een aparte handtas.
  3. Kies tassen van gerecycleerd materiaal. Veel van de hedendaagse tassen zijn ontworpen met gerecyclede materialen zoals 5 plastic of canvas materiaal dat vele malen is hergebruikt voordat het werd verwerkt tot producten zoals rugzakken of handtassen. De kwaliteit is ongeëvenaard en dit soort tassen gaat jaren mee!