Duurzame horloges van hout uit Italië

Milieuvriendelijke duurzame horloges bestaan! Er zijn veel merken die geheel (of gedeeltelijk) zijn gemaakt van natuurlijk afbreekbare materialen of gerecyclede grondstoffen. Zo ook deze horloges van gerecycled hout. Verpakt in een gerecycled verpakking. En voor elk verkocht horloge wordt er een boom aangeplant  Door duurzamer te kopen werken we samen aan een mooiere wereld.

Elke dag een beetje duurzamer leven en kopen is een mooi streven. In de keuken scheid je het afval als een dolle. Je hebt de plastic tas in de ban gedaan en je shopt duurzame kleding. Goed op weg dus. Maar nu heb je een nieuw horloge nodig. Zijn deze wel een beetje duurzamer te krijgen? Jazeker!

Stoere duurzame horloges van hout

De houten horloges van WeWood zijn hip en vindt haar oorsprong in Florence. Een stad die bekend staat om haar kunst, schoonheid en creativiteit. WeWood combineert het Italiaanse vermogen om mooie horloges te ontwerpen met de behoefte aan meer zorg en aandacht voor onze planeet. En als we het ergens mee eens zijn… Hun bedrijfsfilosofie:

Build communities. 
Permanently increase income of poor farmers.
Help families feed themselves. 
Revitalize and improve soil quality.  
Restore biodiversity. 
Remove gasses from the atmosphere.

– Impact. –

Is een houten horloge duurzaam?

Het hout wat gebruikt is in deze horloges is gemaakt van gerecycled hout. Maar ook in algemene zin is (gecertificeerd) houd een duurzame oplossing. Het grote voordeel wat hout heeft ten opzichte van vergelijkbare materialen in een horloge is de lagere impact op het milieu.

De energie die gebruikt wordt om een horloge van hout te maken is lager als dat het horloge van staal gemaakt wordt. Dus een houten horloge is veel minder energie intensief. Ook is er een lagere impact op de koolstofemissie en de waterkwaliteit. Daarnaast heeft hout ook een lange levensduur. Je kunt dus lang van jouw nieuwe horloge genieten. En hoe minder we kopen hoe beter dat uiteindelijk is.

houten horloge
Duurzaam en milieuvriendelijk horloge

Houten horloge dames

De horloges van hout zijn een combinatie van stijl, luxe en en met een verantwoordelijkheid voor onze planeet. Voor elk verkocht horloge wordt er een boom geplant. Dit wordt gedaan in samenwerking met non-profit organisaties zoals American Forest en Trees voor the Future. 

Een WeWood horloge is geïnspireerd door de schoonheid van Toscane. Een horloge met veel aandacht voor detail en een milieubewuste geest. Ook worden er verschillende soorten hout gebruikt. Elk soort hout heeft namelijk zijn eigen specifieke eigenschappen. Alle horloges zijn van 100% hout, niet giftig, vrij van chemicaliën en extreem licht. 

Hippe eco watch! 

WeWood werkt samen met Trees for the Future om bomen te planten voor elk gekocht horloge. Het doel is om de natuur te helpen herstellen, horloge voor horloge. Sinds 2011 heeft WeWood al meer dan 600.000 bomen gepland. Eén van de doelstellingen is om meer dan een miljoen bomen te planten de komende jaren. Door bossen blijven wij gezond en gelukkig. YUUH gelooft hierin! Bekijk de collectie op Bol.com!

Uit welke italiaanse stad komen houten horloges?

Er is geen definitief antwoord op deze vraag, omdat horloges van hout uit Italië uit verschillende plaatsen in het land kunnen komen. Enkele populaire regio’s voor de productie van houten horloges zijn Toscane, Veneto en Lombardije. Er zijn echter veel andere ambachtelijke horlogemakers in het hele land die prachtige uurwerken maken van lokaal hout. Het hangt dus echt af van het specifieke merk of de maker waarin u geïnteresseerd bent om een beter idee te krijgen van waar hun horloges vandaan komen.

Zijn alle houten horloges duurzaam?

Ook hier is er geen definitief antwoord, omdat de duurzaamheid van een houten horloge afhangt van verschillende factoren, waaronder het gebruikte hout, de kwaliteit van de constructie en hoe goed het wordt onderhouden. Toch zijn de meeste houten horloges aanzienlijk duurzamer dan traditionele horloges van andere materialen.