De methode om snel in slaap te vallen (4-7-8 ademhaling).

methode om snel in slaap te vallen

Heb je moeite om ’s nachts in slaap te vallen? Dan bent je zeker niet de enige. Miljoenen mensen over de hele wereld lijden aan slapeloosheid en andere slaapstoornissen. Maar er is een eenvoudige, natuurlijke remedie die u kan helpen de rust te krijgen die u nodig heeft: de 4-7-8 methode.

De 4-7-8 methode is gebaseerd op een oude Chinese ademhalingstechniek die “de drie poorten” heet Het is gemakkelijk te doen en kan overal worden uitgevoerd, zonder apparatuur. Makkelijker kan niet. Combineer het met goede bedrituelen en je zult een stuk beter slapen.

De voordelen van goed slapen

Goed slapen is essentieel voor een goede gezondheid. Als u voldoende slaapt, hebben uw lichaam en geest de tijd om uit te rusten en zich op te laden. Dit helpt je stemming, geheugen en algemene gezondheid te verbeteren.

Onderzoek heeft aangetoond dat mensen die voldoende slapen minder kans hebben op chronische ziekten zoals hartziekten, diabetes en obesitas. Ze hebben ook meer kans op een gezond gewicht en een betere geestelijke gezondheid.

Dus als je worstelt met slapeloosheid of andere slaapstoornissen, probeer dan de 4-7-8 methode en krijg de rust die je nodig hebt!

Dit is hoe de 4-7-8-methode is ontstaan.

De 4-7-8 methode is gebaseerd op een oude Chinese ademhalingstechniek die “de drie poorten” heet De drie poorten verwijzen naar de neus, de mond en de ogen. Deze techniek zou helpen om snel en gemakkelijk in slaap te vallen.

De 4-7-8 methode is bedacht door Dr. Andrew Weil, een afgestudeerde aan Harvard en expert op het gebied van holistische gezondheid. Hij ontwikkelde de methode om zijn patiënten te helpen snel en gemakkelijk in slaap te vallen. Het is aangetoond dat de 4-7-8 methode een effectieve manier is om de stemming, het geheugen en de algehele gezondheid te verbeteren.

De 4-7-8 methode, hoe het werkt.

Door je ademhaling te vertragen stuur je een boodschap naar het autonome zenuwstelsel om te remmen. Dit heeft een onmiddellijke en fysiologische reactie van ontspanning in ons lichaam.

De 4-7-8 methode is een ademhalingstechniek die u kan helpen snel en gemakkelijk in slaap te vallen. Als je deze oefening ’s avonds in bed doet, val je niet alleen sneller in slaap, maar wordt ook je hoofd leeggemaakt van alle gedachten.

Je bereikt dit door je te concentreren op je ademhaling en alle andere gedachten los te laten. Stel je voor dat je als kind schaapjes telde om in slaap te vallen; met deze methode tel je in plaats van schaapjes, gewoon mee met je ademhaling.

In het kort volg je deze eenvoudige vier stappen:

 1. Adem vier seconden in door uw neus.
 2. Houd uw adem zeven seconden vast.
 3. Adem acht seconden uit door uw mond.
 4. Herhaal deze cyclus totdat u in slaap valt.

De 4-7-8 methode heeft vele voordelen, waaronder een betere stemming, geheugen en algehele gezondheid.

Als je voldoende slaapt, hebben je lichaam en geest de tijd om uit te rusten en zich op te laden. Dit helpt je mentale gezondheid, fysieke gezondheid en gewicht te verbeteren. Dus als je worstelt met slapeloosheid of andere slaapstoornissen, probeer dan de 4-7-8 methode en krijg de rust die je nodig hebt!

Een goede bedroutine creëren helpt ook om beter te slapen

Als je moeite hebt om ’s nachts in slaap te vallen, kan het helpen om een goede bedroutine te creëren. Een bedroutine kan je lichaam en geest helpen zich te ontspannen en voor te bereiden op de slaap.

Hier volgen enkele tips voor het creëren van een goede bedroutine:

 1. Zorg ervoor dat je slaapkamer donker, stil en koel is.
 2. Vermijd tv kijken of werken op de computer in bed.
 3. Maak een regelmatig slaapschema. Ga elke dag op dezelfde tijd naar bed en word op dezelfde tijd wakker.
 4. Vermijd cafeïne en alcohol voor het slapen gaan.
 5. Zorg voor voldoende lichaamsbeweging overdag
 6. Doe wat ontspanningsoefeningen voor het slapen gaan. Probeer yoga of meditatie.
 7. Vermijd een grote maaltijd voor het slapengaan.
 8. Maak van je slaapkamer een rustige, kalmerende ruimte. Verwijder alle afleidingen, zoals tv’s en werkmateriaal.
 9. Gebruik comfortabele lakens en dekens en houd de slaapkamer koel .

Het creëren van een goede bedroutine kan u helpen de rust te krijgen die u nodig hebt en uw algemene gezondheid te verbeteren