Stop de jeuk! Natuurlijke middelen bij muggenbulten.

Natuurlijke middelen bij muggenbulten

Muggen zijn een van de meest voorkomende plaagdieren die op de meeste plaatsen wel eens worden aangetroffen. Ze zijn te vinden in bossen, bushland, wetlands en zelfs in stedelijke gebieden.

Ze gedijen ook bij warm weer; vandaar dat ze actiever zijn tijdens de hetere zomermaanden en minder actief/aantrekkelijk in koelere seizoenen. Deze bloedzuigers voeden zich met menselijk bloed om te overleven.

Ze bijten graag mensen omdat ze zo een constante toevoer van voedingsstoffen krijgen. Bovendien bijten ze mensen zodat hun geur op hen wordt overgedragen zodat andere dieren hen niet aanvallen en andere muggen de geur van het slachtoffer ruiken en uit de buurt van de bron blijven in plaats van hem te benaderen.

Als je nu al een groot aantal keren bent aangevallen door deze kleine beestjes, dan is dit artikel iets voor jou! Hier zullen we een aantal natuurlijke remedies bespreken die je kunnen helpen om van jeukende muggenbeten af te komen.

1. Citroen helpt snel tegen jeukende muggenbulten.

Citroensap is een geweldige manier om van jeukende muggenbeten af te komen. Het enige wat je hoeft te doen is wat citroensap op de beet te doen en het 10 minuten te laten zitten.

Na deze tijd moet je je handen wassen met zeep en warm water. Laat het citroensap erop zitten tot het weggaat – dat is het!

2. Kurkuma herstelt de huid na een muggenbeet.

Kurkuma is een tropische plant die al eeuwenlang in de traditionele geneeskunde wordt gebruikt. In de Ayurveda wordt kurkuma beschouwd als een verjongend kruid en kan het helpen bij huidproblemen zoals psoriasis en eczeem.

Kurkuma bevat curcuminoïden die bekend staan om hun ontstekingsremmende eigenschappen en kan ook een natuurlijke remedie zijn tegen muggenbeten.

Een van de beste manieren om kurkuma te gebruiken is door het toe te voegen aan eten of drinken. Bij het bereiden van uw recepten kunt u de specerij direct in de vorm van poeder aan uw gerechten of dranken toevoegen.

Door het aan thee of smoothies toe te voegen, krijgen ze een mooie oranje kleur en smaak. Je kunt ook verse kurkuma bladeren gebruiken als alternatief en het makkelijker voor je maken om kurkuma in te nemen zonder ermee te hoeven koken.

3. Knoflook als afweermiddel tegen muggen.

Knoflook is een natuurlijke remedie tegen muggenbeten. Het werkt als een afweermiddel tegen muggen. Het enige wat u hoeft te doen is wat knoflook uit te persen en dit op uw huid te smeren.

Houd er wel rekening mee dat dit niet werkt als de mug je al gebeten heeft of als je door meer dan één soort mug gebeten bent.

4. Rozemarijn als etherische olie stopt de jeuk.

Rozemarijn wordt al eeuwenlang gebruikt om een jeukende muggenbeet te helpen stoppen. De etherische olie van rozemarijn bevat een verbinding genaamd carnosol dat een natuurlijk antiseptisch en ontstekingsremmend middel is.

Onderzoekers hebben ontdekt dat de verbinding het voor de beestjes moeilijk maakt om je huid binnen te dringen en eitjes te leggen, wat kan leiden tot minder jeuk.

Methode: Meng 1/2 theelepel gedroogde rozemarijn met 2 eetlepels water in een kleine kom. Kook tot je 3/4 kopje vloeistof hebt en laat het afkoelen voordat je het op je beten aanbrengt. Breng dit mengsel ten minste twee keer per dag aan op je beten.

5. Cajeput voorkomt infecties na een muggenbeet.

De Cajeput etherische olie is een geweldig middel tegen jeuk van muggenbeten. Een van de actieve ingrediënten in deze etherische olie is cinnamaldehyde, een van de moleculen die kaneel zijn kenmerkende smaak en geur geeft.

Van deze stof is bekend dat het antimicrobiële eigenschappen heeft die helpen bij het bestrijden van bacteriële infecties zoals die door muggen worden veroorzaakt.

Het andere hoofdbestanddeel van het extract van de essentiële olie van cajeput is eucalyptol, dat een ontstekingsremmend effect heeft op uw huidcellen en u helpt te herstellen van muggenbeten.

Deze essentiële olie kan ook worden gebruikt met toverhazelaar als een natuurlijke toner. De combinatie van deze twee natuurlijke ingrediënten zal je helpen om jeukende muggenbeten snel en effectief te behandelen.

6. Sandelhout poeder verzacht de huid en helpt tegen jeuk.

Sandelhout poeder is een van de meest voorkomende natuurlijke remedies om van jeukende muggenbeten af te komen. Het heeft een verzachtende werking op je huid en helpt de jeuk te kalmeren.

Zorg ervoor dat u het poeder mengt met kokosolie of een andere olie van uw keuze. Sandelhout poeder kan ook helpen uw huid te beschermen tegen de schadelijke stralen van de zon.

7. Drink warm water om jeuk te verlichten.

Een van de natuurlijke remedies om jeukende muggenbeten te stoppen is het drinken van warm water. Dit helpt je om je een beetje beter te voelen en ontspant je huid. De lichaamswarmte van het water kan je helpen afkoelen en wat van de jeuk verlichten.

Ben je gestoken door een mug en wil je van de jeuk af?

Natuurlijke middelen bij muggenbulten:

  • Neem antihistamine tabletten
  • Neemolie aanbrengen
  • Breng een topische crème of zalf aan
  • Gebruik tea tree olie op de huid