Ga nu voor een herbruikbare en opvouwbare boodschappentas.

YUUH | geen plastic tas

Met het gebruik van een herbruikbare boodschappentas maak jij de wereld mooier. Door geen plastic tasje in de winkel te kopen help jij mee om de desastreuze gevolgen van plastic afval te verminderen. Voor ons reden genoeg om de plastic tas in de ban te doen. En de tassen zijn ook gemaakt van gerecycled plastic.

Dat al het plastic wat wij massaal gebruiken en weggooien een probleem is is voor de meeste onder ons wel duidelijk. Je hoeft maar Netlix aan te zetten en te kijken naar documentaires om te zien wat de schadelijke effecten zij die ons plastic afval heeft.

De documentairs laten duidelijk zien hoe mooi onze oceanen zijn en wat voor een geweld er wordt aangedaan door plastic. En echt, we kunnen daar zelf heel veel aan doen. Zelfs op eenvoudige manieren. Zoals het kiezen van het meenemen van een duurzame (herbruikbare) boodschappentas in plaats van de plastic tas. Een duurzamer leven in kleine stapjes is eenvoudig te doen. 

Kies voor een herbruikbare boodschappentas.

Nu denk je misschien; en wat heeft dat voor een impact deze actie in het grotere geheel? Nou veel. Want wist jij dat er alleen al in Nederland zo’n 3 miljard plastic tasjes worden gebruikt? En 90% van deze tasjes belandt als afval en komt deels terecht in onze mooie oceanen. 

Gelukkig heeft de plastic tas een tijdje geleden al de zak gekregen in de zin van dat je ervoor moet betalen. Dit helpt natuurlijk maar helemaal geen plastic tas gebruiken zou natuurlijk nog veel beter zijn. Dus tijd om een een hippe opvouwbare boodschappentas aan te schaffen. 

Het niet meer gebruiken van plastic tasjes voorkomt een hoop zwerfaval. Voordat de plastic tas werd afgeschaft gooide elke Nederlander ongeveer anderhalve kilo aan plastic tassen weg. Je eigen tas meenemen naar de winkel kan dus echt een verschil maken.

De opvouwbare herbruikbare boodschappentas van Ecozz

De herbruikbare boodschappentassen van Ecozz hebben meerdere reden om een vreugdedansje van te maken. Allereerst zijn ze oogstrelend. We weten het, niet super relevant voor een opvouwbare boodschappentas. Maar toch, het ook oog wil ook wat. Niet? Daarnaast is de zak super sterk en kan tot wel 20 kilo dragen. Om je een idee te geven dit komt overeen met vier plastic wegwerptassen. 

Waar zijn de boodschappentassen van gemaakt?

Maar wat ook geweldig is dat deze herbruikbare boodschappentassen zijn gemaakt van oude petflessen. Dus wat wij noemen een echte win-win. En ook aan de prints is gedacht. Deze zijn er op een milieuvriendelijke manier op geprint. 

Ook worden de opvouwbare boodschappentas wordt gemaakt onder eerlijke omstandigheden voor iedereen. Wel fijn om te weten dat er niemand uitgebuit wordt als jij met een hippe opvouwbare boodschappentas de boodschappen gaat doen. Doe vanaf nu de plastic tassen in de ban en shop met een duurzaam exemplaar. 

Je kunt opvouwbare boodschappentas gewoon wassen.

Wij zijn een groot fan van de handige opvouwbare boodschappentas. Het is een kleine maar doeltreffende manier om de plastic afval plaag te stoppen. Maar hoe maak je zo lang mogelijk gebruik van jouw opvouwbare boodschappentasje? En dat is door ’n regelmatig te wassen. Ja, je hoort het goed wassen.

We moeten eerlijk bekennen dat wij dit ook nog niet deden. En uit onderzoek blijkt ook dat wij daarin niet alleen staan. Bijna niemand blijkt de opvouwbare boodschappentas te wassen. En helemaal hygiënisch is dat natuurlijk niet want ze blijken toch best smerig te worden. In sommige gevallen kunnen er ook bacteriën zoals E Coli en Salmonella in achterblijven. Kortom was ‘m regelmatig mee. Je kunt de opvouwbare boodschappentas natuurlijk ook schoonmaken met een ontsmettingsmiddel of een sopje. 

Koop meerdere herbruikbare boodschappentassen.

Het is natuurlijk altijd handig om meer dan één duurzame opvouwbare boodschappentas in huis te hebben. Zo grijp je nooit mis. Ook is het handig om verschillende tassen te gebruiken voor verschillende producten. Bijvoorbeeld een tas voor de houdbare producten, één voor spullen die de vriezer in moeten en eentje voor groente. Op deze manier komen de verschillende producten niet met elkaar in aanraking en voorkom je besmetting. 

Ben jij al enthousiast over een leven zonder plastic boodschappentas en wil je meer?

Helaas drijft er enorm veel plastic in de zee en heeft zich opgehoopt op verschillende plaatsen in de wereld. Ernstig! Maar waar doen we daarmee? Het goede nieuws is dat er een heleboel innovatieve bedrijven zijn die aan lange termijn  oplossingen werken. Dit staat ook wel bekend onder de term ‘ocean plastic’. 

Zo maakt Ecozz dus hippe opvouwbare boodschappentas van gercycled plastic. En zijn er zelfs te leuke hondenmanden die gemaakt zijn van oude petflessen. Er zijn genoeg leuke en innovatieve bedrijven en zij verdienen onze steun. 

Ook grotere bedrijven gaan nu gerecycled plastic gebruiken. Zoals Adidas, die samenwerkt met Parley, om betere beslissingen te nemen over productiemethoden om plastic in de oceanen te voorkomen. En dit soort bedrijven en ontwikkelingen hebben we nodig. Duurzaam produceren en consumeren is de oplossing. Er is immers geen planet B. No plastic!