Hoe maak je een plantenmuur voor binnen met een klein budget?

plantenmuur voor binnen

Binnenmuren met planten zijn nu helemaal in. Binnentuintjes bieden een aantal voordelen, van het verbeteren van de luchtkwaliteit tot het toevoegen van wat broodnodig leven en kleur aan een kamer. Ze zijn ook relatief betaalbaar, waardoor ze een geweldige optie zijn voor mensen met een budget.

Het creëren van een binnen plantenwand is een geweldige manier om de esthetiek van je huis te verbeteren en tegelijkertijd de functionaliteit ervan te verhogen. Plantenwanden zien er niet alleen goed uit, maar bieden ook veel voordelen voor de gezondheid. In dit artikel laten we je zien hoe je met een klein budget een plantenwand kunt maken.

Wat is een kamerplantenwand? Een plan van aanpak.

Een plantenwand is een geweldige manier om wat leven en kleur toe te voegen aan je huis of kantoor. Het is ook een geweldige manier om de luchtkwaliteit te verbeteren. Indoor plantenwanden kunnen worden gemaakt van verschillende planten, afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeuren.

Als je op zoek bent naar iets dat weinig onderhoud vergt, probeer dan eens vetplanten of cactussen te gebruiken. Wil je iets dat een beetje meer kleur zal toevoegen, probeer dan het gebruik van bloemen of varens.

Let bij het kiezen van planten voor je kamerplantenwand op de hoeveelheid zonlicht die de wand krijgt. Als de muur op een zonnige plek komt te staan, kies dan planten die van veel licht houden. Staat de muur op een schaduwrijke plek, kies dan planten die minder licht nodig hebben.

Als je eenmaal je planten hebt gekozen, is het tijd om te beginnen met de bouw van je kamerplantenwand. De eerste stap is het vinden van een plek. Zorg ervoor dat de plek die je kiest een goede afwatering heeft en dicht bij een waterbron is.

De volgende stap is het bevestigen aan de muur. Je kunt werken met een systeem want je kant en klaar koopt. Maar het is natuurlijk net zo leuk om zelf aan de slag te gaan met planken en potten. Als je gerecyclede materialen kunt gebruiken wordt het nog duurzamer.

Dan de volgende stap. Nu is het tijd om te gaan planten! Begin met het toevoegen van aarde aan de achterkant van de plantenbak en voeg vervolgens uw planten toe. Zorg ervoor dat je de grond goed aandrukt, zodat de planten stevig staan. Gebruik eventueel stokken of gaas om grotere planten op hun plaats te houden. Geef je plantenmuur ten slotte water en geniet ervan!

Hoe kun je met een klein budget een plantenwand maken?

Een manier om met een klein budget een plantenwand te maken, is door gerecycleerde materialen te gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld oude houten planken of kratten gebruiken om het frame van je plantenmuur te maken. Je kunt ook oude potten, pannen en keukengerei gebruiken om plantenbakken voor je muur te maken.

Een andere manier om geld te besparen op je plantenmuur is door je eigen planten te kweken. Je kunt goedkoop zaden kopen online of bij je plaatselijke bouwmarkt. Als je een tuin hebt of toegang tot een gemeenschappelijke tuin, kun je ook planten kweken voor je binnenmuur.

Vergeet tot slot niet planten te gebruiken die gemakkelijk te verzorgen zijn. Succulenten (vetplanten) en cactussen zijn goede opties voor wie een onderhoudsarme binnenmuur wil. Varens en bloemen zijn ook goede keuzes, maar vereisen iets meer zorg.

Met een beetje creativiteit en moeite kunt u gemakkelijk een mooie en betaalbare kamerplantenwand maken.

Hoeveel kost een plantenmuur?

Binnenmuren met planten kunnen 30 tot 200 Euro kosten, afhankelijk van de grootte en de complexiteit van de muur. Als je een kleine, eenvoudige muur wilt maken, kun je rekenen op een prijs van ongeveer 30 Euro. Wil je een grote, complexe muur met veel planten, dan kun je rekenen op meer dan 200 Euro.

Er zijn ook een aantal manieren om geld te besparen op je kamerplantenwand. Je kunt gerecyclede materialen gebruiken, je eigen planten kweken of planten kiezen die gemakkelijk te verzorgen zijn.

Dus, of je nu op zoek bent naar een eenvoudige manier om wat leven en kleur toe te voegen aan je huis, of je bent op zoek naar een meer complexe binnentuin, een kamerplantenwand is een geweldige optie.

5 Budget ideeen voor een groene binnenwand in kantoor of woonkamer.

  1. Gebruik een fotolijst of schaduwdoos om een frame voor je tuin te maken. Dit is een geweldige optie als je een beetje extra decoratie aan je tuin wilt toevoegen.
  2. Gebruik vetplanten of andere planten die niet veel water nodig hebben. Dit is een geweldige optie als je niet veel tijd hebt om voor je tuin te zorgen.
  3. Gebruik gerecycleerde materialen om je binnentuin aan te leggen. Dit is een geweldige manier om geld te besparen en tegelijkertijd te recyclen.
  4. Gebruik planten die geschikt zijn voor het klimaat waarin je woont. Woon je in een warm klimaat? Kies dan planten die goed gedijen bij warme temperaturen. Woon je in een koud klimaat? Kies dan planten die goed gedijen bij koude temperaturen.
  5. Gebruik planten die niet veel licht nodig hebben. Als je niet veel natuurlijk licht in huis hebt, kies dan planten die niet veel licht nodig hebben om te overleven.

Hoe verzorg je indoor plantenmuren?

Afhankelijk van het soort planten dat je gebruikt, moet je hem één keer per week of één keer per twee weken water geven. Om je kamerplantenwand water te geven, giet je water in de bovenkant van de wand tot het aan de onderkant begint te druppelen. Zorg ervoor dat je het water in de grond giet, niet alleen op de planten.

Een ander belangrijk onderdeel van de verzorging van een kamerplantenwand is het bemesten ervan. Bemest je kamerplantenwand elke twee maanden met een verdunde vloeibare meststof.

Als u in een koud klimaat woont, moet u uw kamerplantenwand in de winter naar een warmere plek verplaatsen. Je kunt je kamerplantenwand ook beschermen tegen de kou met een deken of plastic zeil.

Een kamerplantenwand is een geweldige manier om leven en kleur toe te voegen aan je huis of kantoor. Voor de verzorging van je kamerplantenwand moet je hem regelmatig water geven.