Al fan van de shampoo bar trend? De voordelen!

shampoo bar

Shampoo bars zijn een nieuw haarverzorgingsproduct dat snel aan populariteit wint. Het zijn in wezen vaste shampoos in vaste vorm. Wat betekent dat ze minder ruimte innemen in uw douche en niet zoveel vloeistof nodig hebben om te doseren.

En niet onbelangrijk. De verpakking (en de shampoo) is plasticvrij.

Deze shampoo bars hebben verschillende voordelen ten opzichte van traditionele vloeibare shampoos. Sommige mensen vinden dat zeeptabletten de ophoping van zeepresten en andere mineralen uit hun haar verwijderen.

Anderen vinden dat er geen residu achterblijft zoals bij vloeibare shampoos soms wel het geval is. Of je het er nu mee eens bent of niet, degenen die wel van deze methode houden, wijzen meestal op deze voordelen als reden waarom ze overstappen op een shampoobar in plaats van de traditionele vloeibare variant.

Hoe weet je of een shampoo bar iets voor jou is? Hier is een overzicht van de voor- en nadelen van het overstappen van conventionele vloeibare shampoos naar zelfgemaakte shampoo bars:

Shampoo Bars: waar je op moet letten tijdens de aanschaf.

Het eerste waar je rekening mee moet houden is de grootte van de shampoo bar. Afhankelijk van wat je zoekt, kan een bar te klein of te groot zijn. Heb je lang of dik haar? Kies dan een iets grotere bar.

Heb je kort of dun haar? Dan kun je makkelijker uit de voeten met een kleine bar. Shampoo bars kun je los kopen of als setjes.

Ook is het belangrijk om te kijken naar de ingrediënten waar de shampoo bar van is gemaakt. Sommige mensen geven de voorkeur aan shampoo bars die alleen natuurlijke ingrediënten bevatten zoals lavendel olie in plaats van kunstmatige geur- en kleurstoffen, dus dit moet ook iets zijn dat in overweging wordt genomen bij het winkelen voor nieuwe shampoo bars.

Met een shampoo bar heb je geen last van zeep resten.

Men zegt dat shampoo bars beter zijn dan traditionele vloeibare shampoos omdat ze geen residu achterlaten. Dit betekent dat je je zich geen zorgen hoeft te maken over de ophoping van zeepresten en mineralen in je haar.

Lekker schoon haar dus. En dat zie je ook.

Een shampoo bar neem je makkelijk mee op reis.

De bars zijn klein genoeg om makkelijk mee te nemen op reis. En wat ook handig is? Ze vallen niet onder de vloeistoffen dus ook makkelijk mee te nemen als handbagage.

Je haar moet wennen aan het gebruik van shampoo bars.

Zelf moest ik wel even wennen aan de shampoo bar. Het schuimt minder waardoor je misschien denkt dat je haar ook minder schoon wordt.

Maar eigenlijk is het tegenovergestelde waar. Ik hoef mijn haar minder vaak te wassen en het ruikt veel langer fris.

Omdat ik dun haar heb gebruik ik er ook een conditioner bar bij. Mijn haar ziet er sinds het gebruik van een plasticloze variant veel beter uit.

En het idee dat je ook net meer bijdraag aan al het plastic in onze mooie oceanen is ook niet onbelangrijk. Alle kleine aanpassingen kunnen uiteindelijk een enorm verschil maken.

Gekleurd haar wordt blij van een shampoo bar.

Een van de grootste voordelen van shampoobars is dat ze makkelijker te gebruiken zijn voor gekleurd haar.

Als je donker of licht gekleurd haar hebt, zijn shampoobars veel makkelijker uit te wassen dan traditionele shampoos. Ze laten ook minder residu achter op je haar.

Een ander voordeel is dat shampoo bars niet zoveel water nodig hebben om te doseren als vloeibare shampoos. Dit betekent dat er minder kans is dat je haar te droog wordt, wat kan leiden tot pluizigheid en klitten.

De shampoo baar is veilig voor je hoofdhuid en het milieu.

Veel mensen vinden dat zeep zachter is dan vloeibare shampoos en geen mogelijk giftige chemicaliën bevat. Bovendien is er voor een stuk zeep niet veel verpakkingsmateriaal nodig, wat goed is voor het milieu.

Een nadeel is dat de shampoo bar in aanschaf wel een stuk duurder is. Zeker als je gaat voor eentje die bestaat uit alleen maar natuurlijke ingrediënten. Maar een bar gaat wel veel langer mee. Over doseren doe je haast niet.

Het kan ook lastig zijn om alle zepen uit elkaar te houden. Het is lastig te zien of je nou de shampoo, de conditioner, scheerzeep of de soapbar te pakken hebt. Maar geef alles een vaste plek en dat is dan ook opgelost.

Maar al met al is dit een aanpassing die ik eenvoudig vond. Zelf de scheerzeep en bodylotion is nu volledig plasticvrij. Een paar merken zijn op basis van natuurlijke ingrediënten:

.