Stop de voedselverspilling in je huis. Simpele hacks.

We weten allemaal dat voedselverspilling een groot probleem is. Niet alleen in Nederland maar wereldwijd. Maar wat kunnen we eraan doen? Het is eenvoudig om de dagelijkse voedselverspilling tegen te gaan door restjes en schillen van groenten en fruit te hergebruiken. En er zijn een aantal apps die dat proces gemakkelijker kunnen maken.

Het hergebruiken van restjes en schillen van groenten en fruit is een geweldige manier om je voedselverspilling te verminderen. Niet alleen voorkomt het dat je prullenbak overloopt, maar het helpt je ook geld te besparen op boodschappen. Er zijn een aantal manieren om restjes te hergebruiken, dus wees niet bang om creatief te worden!

Hoe apps kunnen helpen je om minder voedsel te verspillen

Er zijn nu een aantal apps beschikbaar die mensen helpen beter op hun uitgaven te letten en ervoor te zorgen dat ze niet te veel voedsel kopen dat uiteindelijk wordt verspild. Ze helpen mensen ook recepten te vinden voor gerechten met ingrediënten die anders zouden zijn weggegooid.

Deze apps kunnen ons op een hele makkelijke manier helpen om onze bedragen te leveren en om voedselverspilling tegen te gaan. Natuurlijk moet ook de overheid en het bedrijfsleven een steentje bijdragen maar we kunnen wel als zelf beginnen. Too Good to go, thuisgekookt, Foodello en de app slim koken zijn voorbeelden. In deze blog lees je alles over de apps tegen voedselverspilling.

Waarom je aardappelschillen niet weg moet gooien.

Aardappelschillen zijn een geweldige manier om te genieten van de voedingswaarde van aardappelen. Ze zitten boordevol vezels, kalium en vitamine C, waardoor ze een gezonde snack of maaltijd optie zijn.

Ze zijn ook een goede bron van antioxidanten, die kunnen helpen je lichaam te beschermen tegen ziekten. Zo kun je de aardappelschil inzetten bij wondjes, wallen onder de ogen of bij acne. Maar de schil kun je ook eten, maak er bijvoorbeeld chips van.

En alsof het nog niet genoeg is, je kunt er zelfs je pannen mee schobben. In deze blog lees je alles over hoe jij iets nuttigs kan doen met een aardappelschil.

Geef aspergeschillen een tweede kans.

Asperges zijn niet alleen heerlijk, ze zitten ook boordevol voedingsstoffen die een groot aantal gezondheidsvoordelen bieden. Ze zijn bijvoorbeeld rijk aan antioxidanten, die schadelijke vrije radicalen die in het lichaam rondzwerven vernietigen en het risico op ziekten helpen verminderen. Asperges zijn ook een uitstekende bron van vezels, vitamine A en C, en kalium.

Het is jammer dat aspergeschillen vaak over het hoofd worden gezien, want ze kunnen nog in andere gerechten worden gebruikt. Je kunt er bijvoorbeeld nieuwe recepten mee maken. Asperges zitten boordevol voedingsstoffen, dus het hergebruiken van de schillen heeft veel voordelen.

Er zijn echter veel manieren om ze te hergebruiken! Je kunt ze toevoegen aan je composthoop, gebruiken als mulch in je tuin, of zelfs toevoegen aan je soep of bouillon voor extra smaak en voeding. In deze blog lees je alles over het tweede leven van de aspergeschil.

Ook bananenschillen kun je goed hergebruiken.

Bananenschillen zijn een geweldige manier om je voedselverspilling te verminderen. Niet alleen voorkomen ze dat je afval overloopt, maar ze bieden ook een aantal gezondheidsvoordelen.

Bananenschillen kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt als exfoliant om dode huidcellen te verwijderen en de gezondheid van de huid te verbeteren. Ze kunnen ook worden gebruikt als gezichtsmasker om rimpels te verminderen en de teint te verbeteren.

Bananenschillen zijn ook een natuurlijke tandbleker. Wrijf de schil gewoon twee minuten op je tanden en spoel ze daarna af met water. Tot slot kunnen bananenschillen ook worden gebruikt om ongedierte in de tuin te bestrijden. Begraaf de schil gewoon in de grond bij de planten die u probeert te beschermen. Lees hier de tips over wat je kan doen met wat overgebleven bananenschillen.

Recycle koffiedik, zo makkelijk kan recyclen zijn.

Wist je dat je koffiedik kunt hergebruiken? Er zijn zelfs veel manieren om ze te hergebruiken! In deze blogpost worden enkele van de meest creatieve en praktische manieren onderzocht.

Ze wordt koffiedik vaak gebruikt als meststof in tuinen, omdat ze veel stikstof bevatten. Ze kunnen ook worden gebruikt als gezichtsscrub, of worden toegevoegd aan voedsel om het een cafeïne boost te geven. Koffiedik kan ook worden gebruikt om zeep of kaarsen te maken.

Laat je inspireren om er iets creatiefs mee te doen.

De eetbare beker. Geen pastic, geen verspilling.

Naarmate mensen zich meer zorgen maken over het milieu, willen ze manieren vinden om hun verspilling tot een minimum te beperken. Het gebruik van eetbare bekers is een manier om dit te doen.

Deze bekers zijn gemaakt van voedingsmiddelen zoals wafelkoekjes die kunnen worden opgegeten als je je drankje op hebt. Ze zijn ook duurzaam genoeg voor warme dranken zonder snel te smelten of te breken.

Lees alles over de voordelen van eetbare bekers in deze blog. En ook hoe Air New Zealand het al gebruikt op vluchten.

Maak lekker groente en fruitmaskers van fruitafval.

Als je op zoek bent naar een manier om je huid een oppepper te geven, waarom maak je dan niet je eigen gezichtsmaskers met fruit en groenten? Groente- en fruitmaskers zijn een geweldige manier om je huid te voeden en te revitaliseren, en ze zijn gemakkelijk te maken met ingrediënten die je waarschijnlijk al in je keuken hebt.

Meng gewoon wat fruit- of groentepuree met een beetje honing of yoghurt, en breng het 10-15 minuten aan op je huid. Spoel af met koel water, en geniet van je frisse, stralende teint!

Voor gezichtsmaskers zijn groenten en fruit de beste ingrediënten die je kunt gebruiken. Ze zitten boordevol vitaminen, mineralen en antioxidanten die je huid voeden en revitaliseren.

Ze helpen ook gifstoffen en onzuiverheden uit je huid te verwijderen, verbeteren de bloedsomloop en bevorderen de celvernieuwing, verminderen ontstekingen en roodheid, en hydrateren en hydrateren je huid.

Dus als je op zoek bent naar een manier om je huid een oppepper te geven, probeer dan zeker een gezichtsmasker gemaakt met fruit of groenten! Lees in deze blog hoe je heerlijke groente- en fruitmaskers kan maken.

Sinaasappelschillen hergebruiken, zo doe je dat!

Als het gaat om het hergebruik van sinaasappelschillen, zijn er een paar belangrijke voordelen om in gedachten te houden. Ten eerste is vermindering van afval altijd belangrijk, en sinaasappelschillen kunnen op verschillende manieren worden hergebruikt.

Ten tweede zijn sinaasappelschillen een geweldige bron van vitamine C, die belangrijk is om je immuunsysteem sterk te houden.

En als laatste kan het gebruik van sinaasappelschillen je helpen geld te besparen op boodschappen, omdat u iets dat normaal gesproken zou worden weggegooid, extra kunt gebruiken. Dus als je de volgende keer sinaasappels hebt, vergeet dan niet de schillen te bewaren!

Of je ze nu gebruikt als natuurlijke alles reiniger, als middel om insecten te verwijderen of voeg ze toe aan een gerecht. De keuze is aan jou. Lees in deze blog hoe je de sinaasappelschillen kan gebruiken.