Stop met het gebruik van plastic, probeer een natuurlijke tandenstoker.

natuurlijke tandenstokers

Weet u waar het meeste plastic eindigt? Niet onder uw auto of in uw tuin, maar in de prullenbak. Elk jaar worden ongeveer 20 miljard plastic tandenstokers voor eenmalig gebruik gebruikt en weggegooid.

Dat zijn ongeveer 5.000 plastic tandenstoker per seconde!

Als dat veel lijkt, bedenk dan dat de bevolking van de Verenigde Staten ongeveer 325 miljoen mensen telt. Als we allemaal maar één dag zouden stoppen met het gebruik van plastic tandenstokers, zouden we ons collectieve gebruik ervan met meer dan 11 miljard per jaar verminderen!

Gezond blijven betekent je bewust blijven van je gewoonten en veranderingen aanbrengen als dat nodig is. Plastic wegwerpproducten vervangen door natuurlijke alternatieven kan je helpen om beide te doen.

Je zult verbaasd zijn hoe eenvoudig het kan zijn om plastic te dumpen en in plaats daarvan natuurlijke producten te gaan gebruiken.

Denk na voor je iets koopt, kies voor een milieuvriendelijk alternatief.

Je zult verbaasd zijn hoe gemakkelijk het is om plastic tandenstokers te vermijden als je even nadenkt voordat je iets koopt.

Het is een eenvoudig idee, maar het kan een groot verschil maken voor het milieu. Het klinkt eenvoudig maar je even afvragen of er een duurzamer alternatief is is een kleine moeite met een groot effect.

En het hoeft echt niet ten koste te gaan van comfort of betaalbaarheid. Gewoon een beetje opletten is de sleutel tot succes. Je hebt zelfs natuurlijke ragers die je tanden nog beter schoon maken.

Zelf natuurlijke tandenstokers maken, een leuk DIY project.

In plaats van naar een plastic tandenstoker te grijpen kun je een natuurlijk alternatief proberen. Ze zijn er van hout of bamboe. Wil je een out-of-the box ideetje? Maak ze zelf!

Je eigen tandenstokers maken is een van de beste manieren om het gebruik van plastic te vermijden. Met natuurlijke materialen zoals hout, bamboe en bamboespiesjes kun je thuis je eigen tandenstokers maken.

Het is niet nodig om tandenstokers in de supermarkt te kopen als je ze ook in je eigen keukenkastje kunt vinden. Toch?

Je hebt zelf in de hand waar ze van gemaakt zijn waardoor ze ook gezonder voor jezelf zijn. Hoe minder plastic er in je lijf gaat, hoe beter het is. En ook de planeet zal je er dankbaar voor zijn. Samen moeten we dat plastic afval verminderen.

Vertrouw er ook in restaurants en cafés niet op dat de serveerster een duurzame tandenstoker meebrengt. Vraag in plaats daarvan om een servet of een rietje. Zo heb je eenvoudig jouw duurzame alternatief voor handen.

Het is nu het moment om de plastic tandenstoker in de ban te doen. Of je nu natuurlijke tandenstokers koopt of zelf aan de slag gaat. Dat maakt niet uit. Laten we samen er voor gaan en geen wegwerp tandenstokers meer gebruiken van plastic.

Als je een tandenstoker gaat gebruiken, zorg er dan voor dat hij van een natuurlijk materiaal is.