Restjes aardappelschillen lijken misschien niet veel, maar met een paar eenvoudige ingrediënten en recepten kun je er een heerlijke en voedzame maaltijd van maken. Dus laat die velletjes niet verloren gaan – probeer vandaag nog een van deze recepten!
Waarom je de aardappelschil niet weg moet gooien.
Aardappelschillen zijn een geweldige manier om te genieten van de voedingswaarde van aardappelen. Ze zitten boordevol vezels, kalium en vitamine C, waardoor ze een gezonde snack of maaltijd optie zijn.
Ze zijn ook een goede bron van antioxidanten, die kunnen helpen je lichaam te beschermen tegen ziekten. Dus als je nog wat aardappelschillen over hebt, probeer dan een van deze recepten en geniet van een voedzame en heerlijke maaltijd!
Chips maken van aardappelschillen
Een goede manier om ze te hergebruiken is natuurlijk om ze gewoon ook weer op te eten. En en dan denk je al snel natuurlijk aan chips.
En het is zo eenvoudig als wat. Zelfs kinderen kunnen het maken. Combineer het ook eens met schillen zoete aardappel of pastinaak. Gezond snacken was nog nooit zo leuk. En je voorkomt ook nog verspilling.
Ingrediënten:
- 1 kop overgebleven aardappelschillen, in dunne reepjes gesneden. Gebruik wel biologische aardappelen. Zodat je zeker weet dat je geen gif naar binnen zit te happen.
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel zout
- 1/2 theelepel zwarte peper
Instructies:
- Verwarm de oven voor op 375 graden F (190 graden C).
- Meng in een grote kom de aardappelschillen, olijfolie, zout en peper.
- Verdeel het mengsel gelijkmatig over een bakplaat.
- Bak 20 minuten of tot ze goudbruin zijn.
Heb je een wondje? De aardappelschil heeft een helende werking.
Aardappelschillen bevatten antimicrobiële en helende eigenschappen die helpen bij wondgenezing. Dankzij hun uitstekend genezend vermogen voorkomen ze de groei van bacteriën en schimmels, waardoor de ontwikkeling van infecties in de wond wordt voorkomen.
Het is geen toeval dat de gekookte schil wordt gebruikt als verbandmateriaal voor brandwonden, met het vermogen om het huid snel . En de antimicrobiële eigenschappen van aardappelschillen zijn ook effectief bij de behandeling van acne.
De vitaminen en mineralen in aardappelschillen bevorderen ook de celvernieuwing wat belangrijk is bij het snel genezen van wondjes. Bovendien heeft het zetmeel in aardappelschillen het vermogen om overtollig vocht te absorberen, wat voorkomt dat de wond te vochtig wordt, een toestand die ideaal is voor bacteriegroei .
Om aardappelschillen te gebruiken voor wondgenezing, legt je gewoon een stuk schone, gekookte schil over de wond en zet u het vast met een verband. Herhaal dit indien nodig tot de wond genezen is.
Zet de aardappelschil in tegen huidveroudering
Behalve dat het een heerlijk en veelzijdig ingrediënt is, kunnen aardappelschillen ook wonderen doen voor je huid! Ze zitten boordevol antioxidanten die rimpels, ontstekingen en huidinfecties helpen verminderen.
De antioxidanten in aardappelschillen helpen rimpels, ontstekingen en huidinfecties te verminderen. Ze bevorderen ook de celvernieuwing, waardoor de huid snel geneest. Dus als u uw huid er jong en gezond uit wilt laten zien, probeer dan eens aardappelschillen te gebruiken als gezichtsmasker.
Vermaal de aardappelschillen tot een pasta, voeg wat water toe en breng het mengsel aan op je gezicht. Laat het 10-15 minuten zitten en spoel het daarna af met warm water. Herhaal dit 2-3 keer per week voor het beste resultaat. Je zult versteld staan hoe zacht en glad je huid zal zijn!
Zet de aardappelschil in tegen wallen onder je ogen.
Dit is een eenvoudige manier om wallen onder de ogen weg te werken met aardappelschillen! Leg ze 15 minuten in de vriezer en breng de gesneden kant van de schil aan op je wallen. Laat ze minstens 10 minuten zitten of tot ze warm aanvoelen.
De voedingsstoffen in de schil, samen met de koude temperatuur, helpen je lichaam om gifstoffen af te voeren en het probleem te verminderen.
Schrob je pannen schoon met aardappelschillen.
De meeste ontvetters bevatten agressieve chemicaliën die allergische reacties kunnen veroorzaken en het milieu aantasten. aardappelschillen is een natuurlijker, milieuvriendelijker alternatief.
De volgende keer dat je de keuken gaat ontvetten, doe dan aardappelschillen en water in een flacon. Je zult verbaasd zijn hoe gemakkelijk het vuil eraf komt tijdens het schrobben.
Voor moeilijk te reinigen oppervlakken, zoals verbrande of vette potten, gebruik je eenvoudig een aardappelschil en grof zout. Wrijf in cirkelvormige bewegingen voor het beste resultaat.