Zuiverende kamerplanten, ga voor een goede woon en werkplek.

Zuiverende kamerplanten

Als je bent zoals ik, denk je waarschijnlijk niet na over de luchtkwaliteit in je huis tot je problemen begint te krijgen. En dan is het vaak al te laat. Onze huizen zijn tegenwoordig zo goed geïsoleerd dat we eerder last hebben van droge lucht en te weinig zuurstof in onze kamers. Ongezonde lucht in huis kan leiden tot klachten als hoofdpijn, slaapproblemen, huidklachten en longproblemen (astma).

Maar wist je dat sommige planten beter zijn in het verwijderen van schadelijke stoffen uit de lucht?

Planten in huis hebben een hoop gezondheidsvoordelen.

Nu we steeds meer tijd binnenshuis doorbrengen – bijvoorbeeld door thuiswerken – is het belangrijk om hiermee rekening te houden. Voor een gezond en aangenaam binnenklimaat spelen verschillende zaken een rol, zoals temperatuur, voldoende daglicht en een goede luchtkwaliteit. Natuurlijk is voldoende ventilatie belangrijk voor de luchtkwaliteit, maar ook planten kunnen helpen.

Ze helpen trouwens niet alleen de luchtkwaliteit te verbeteren, maar zorgen ook voor een betere akoestiek, sfeer en maken van je huis echt een thuis

Je weet vast wel dat planten in het kader van de fotosynthese zuurstof aan de lucht afgeven.

Wat zijn luchtzuiverende planten?

Verschillende kamerplanten voeren zuurstof af, en hoewel ze niet allemaal luchtfilters zijn, zijn er een aantal die dat wel doen op basis van wetenschappelijk onderzoek. Deze planten krijgen voornamelijk gifstoffen uit de omgeving via hun bladeren; deze chemicaliën komen in de plant terecht waar ze worden opgeslagen of afgebroken in de wortels of de plant zelf.

Overdag wordt de CO2 omgezet in zuurstof. En daarnaast brengen ze ook waterdamp in de lucht waardoor de luchtvochtigheid verbetert. En omdat ze ook geuren kunnen afbreken worden ze ook wel gezien als natuurlijk luchtverfrissers. Ideaal voor iedereen onder ons die nu regelmatig thuis aan het werk is.

Hieronder vind je 9 van mijn favorieten. Mix and match. En natuurlijk is goed luchten ook van belang maar alle beetjes helpen. En zeg nou zelf, van een plant in huis word je toch ook gewoon vrolijk?

1. Aloë Vera, naast luchtzuiverend ook goed bij zonnebrand en huidirritaties.

Aloë Vera is een vetplant die oorspronkelijk uit Afrika komt. Hij heeft dikke, vlezige bladeren die een heldere, gelachtige substantie bevatten. Aloë Vera gel wordt vaak gebruikt als een plaatselijke zalf om brandwonden, zonnebrand en huidirritaties te verzachten

Maar wist u dat de Aloë Vera plant ook zuiverende eigenschappen heeft? Het is een van de beste planten om giftige stoffen uit de lucht te verwijderen. Niet alleen geeft hij zuurstof af aan de lucht als onderdeel van de fotosynthese, maar de Aloë Vera plant absorbeert ook koolstofdioxide en andere verontreinigende stoffen.

Om uw Aloë Vera plant gezond en gelukkig te houden, zorg ervoor dat het in een lichte locatie met veel direct zonlicht. De plant heeft ook voldoende vocht nodig, dus u kunt hem af en toe besproeien met water.

2. De Bamboe Palm haalt giftige stoffen uit de lucht.

De bamboepalm, ook bekend als de vrouwenpalm, is een prachtige plant die niet alleen goed is voor het verbeteren van de luchtkwaliteit, maar ook gemakkelijk te verzorgen is. Deze plant komt oorspronkelijk uit de tropen, dus hij geeft de voorkeur aan warme temperaturen en een hoge luchtvochtigheid. Hij doet het goed op lichte plaatsen met enige directe blootstelling aan de zon.

De bamboepalm is een uitstekende luchtzuiveraar, die giftige stoffen als benzeen, formaldehyde en trichloorethyleen uit de lucht verwijdert. Om uw bamboepalm gezond en gelukkig te houden, moet hij op een lichte plaats staan met veel direct zonlicht. De plant heeft ook voldoende vocht nodig, dus geef hem af en toe water.

3. De Boston varens zijn echte luchtzuiveraars.

Boston varens zijn een van de populairste soorten kamerplanten omdat ze gemakkelijk te verzorgen zijn en de lucht zuiveren.

Boston varens verwijderen giftige stoffen uit de lucht, waaronder benzeen, formaldehyde en trichloorethyleen. Ze geven ook zuurstof af aan de lucht als onderdeel van de fotosynthese.

Om uw Boston varen gezond en gelukkig te houden, moet hij op een lichte plaats staan met veel direct zonlicht. De plant heeft ook veel vocht nodig, dus geef hem af en toe water.

4. Spin plant, zet ‘m in de zon en hij werkt voor jou.

Spinplanten zijn een van de gemakkelijkste planten om te verzorgen en zijn zeer geschikt om de luchtkwaliteit te verbeteren. Ze verwijderen giftige stoffen uit de lucht, waaronder benzeen, formaldehyde en trichloorethyleen.

Niet alleen verbetert deze plant de luchtkwaliteit in uw huis, maar hij is ook gemakkelijk te verzorgen en vereist weinig onderhoud. Om je spinplant gezond te houden, moet je hem regelmatig water geven en veel zonlicht.

5. Vredeslelie, een uitstekende luchtreiniger.

De vredeslelie is een prachtige plant die niet alleen goed is voor de verbetering van de luchtkwaliteit, maar ook gemakkelijk te verzorgen is. Deze plant komt oorspronkelijk uit de tropen, dus hij geeft de voorkeur aan warme temperaturen en een hoge luchtvochtigheid. Hij doet het goed op lichte plaatsen met wat directe blootstelling aan de zon.

De vredeslelie is een uitstekende luchtreiniger, die giftige stoffen als benzeen, formaldehyde en trichloorethyleen uit de lucht verwijdert. Om uw bamboepalm gezond en gelukkig te houden, moet hij op een lichte plaats staan met veel direct zonlicht. De plant heeft ook veel vocht nodig, dus geef hem af en toe water.

6. Slangenplant, een makkelijke verplant voor gezonde lucht in huis.

De slangenplant, ook bekend als de schoonmoedertong, is een vetplant die oorspronkelijk uit Afrika komt. Deze plant is gemakkelijk te verzorgen en geeft de voorkeur aan helder, indirect licht.

De slangenplant is een uitstekende luchtzuiveraar, die giftige stoffen als benzeen, formaldehyde en trichloorethyleen uit de lucht verwijdert. Hij geeft ook zuurstof af aan de lucht als onderdeel van de fotosynthese.

Om je slangenplant gezond te houden, geef je hem af en toe water en veel helder, indirect licht.

7. Gouden Pothos, schone lucht en een prachtige plant om te zien.

De gouden pothos is een prachtige plant die gemakkelijk te verzorgen is en de lucht zuivert.

Deze plant komt oorspronkelijk uit de tropen, dus hij geeft de voorkeur aan warme temperaturen en een hoge luchtvochtigheid. Hij doet het goed op lichte plaatsen met wat directe blootstelling aan de zon.

Om ‘m gezond en gelukkig te houden, moet hij op een lichte plaats staan met veel direct zonlicht. De plant heeft ook veel vocht nodig, dus geef hem af en toe water.

8. Dracaena Marginata, ideaal voor iedereen die het water geven wel eens vergeet.

Dracaena marginata is een tropische plant die oorspronkelijk uit Afrika komt. Hij is droogtetolerant, waardoor het een geweldige kamerplant is voor degenen die vergeten hun planten vaak water te geven.

Dracaena marginata is ook bekend als de drakenboom vanwege zijn lange, smalle bladeren die lijken op drakenschubben.